De Malletband van Exelsior verzorgde een geslaagde avond voor de Zonnebloem Cothen/Langbroek.
De Malletband van Exelsior verzorgde een geslaagde avond voor de Zonnebloem Cothen/Langbroek. (Foto: )

Swingen met de Malletband

Ieder jaar worden de gasten van de Zonnebloem Cothen/Langbroek getrakteerd op een gratis concert van Excelsior. Dinsdag 6 november was het weer zover en dit keer trad de Malletband op, het A-slagwerkensemble van Muziekvereniging Excelsior.

Cothen/langbroek - De opkomst was groot, ongeveer 50 gasten en vrijwilligers waren die avond naar het Verenigingsgebouw gekomen en dat zegt wat. Want normaal gaat men 's avonds liever niet meer de deur uit.


Wat is een Malletband?

Mallet is het Engelse woord voor 'hamer' en dan wordt het al snel duidelijk, want de (drum)band bestaat uit slagwerk-instrumenten.

Dat zijn ongestemde instrumenten zoals trommels en melodische slagwerk instrumenten zoals de xylofoon, de marimba, marching bells en vibrafoon. Er wordt zowel op straat als in concerten gemusiceerd.


Alles even vakkundig

De band bestond die avond uit 13 leden en onder de bezielende leiding van dirigent Marcus Wiebenga werd geopend met een medley van Alicia Keys. Na afloop klonk een enthousiast applaus en al gauw werd het volgende nummer ingezet.

Wat opviel was, dat de leden van de band regelmatig van plaats wisselden en een ander slagwerk-instrument bespeelden. Alles even vakkundig. De dirigent vertelde, dat hij van tevoren het muziekstuk bekijkt en de indeling op de instrumenten maakt.


Koffie en cake

In de pauze verzorgde Excelsior de koffie en de cake was van de Zonnebloem.

Daarna ging het af en toe helemaal 'los' en het was moeilijk om stil te blijven zitten. Je zag vele hoofden meedeinen tot het daverende slot klonk! www.zonnebloem.nl/wijk-bij-duurstede


Wat doet een Malletband?

De muziek die de Malletband speelt is erg divers en gevarieerd. Het repertoire gaat van bekende popnummers tot klassieke werken. De Malletband speelt zowel bij optredens op straat (carnaval, sinterklaas, avondvierdaagse) als bij concoursen, slagwerkfestivals en concerten. Een deel van de Malletband verzorgt ook het slagwerk bij de Fanfare. Wil je verschillende slagwerkinstrumenten leren bespelen en heb je gevoel voor ritme of wil je dit leren? kom dan eens kijken bij de Malletband. www.excelsiorcothen.nl

Meer berichten