Arie Verheul(l) en Roelof Hummel(r) van Blues in Wijk in gesprek met Vincent Herfkens van Café 't Hoff.
Arie Verheul(l) en Roelof Hummel(r) van Blues in Wijk in gesprek met Vincent Herfkens van Café 't Hoff. (Foto: Ben Blom)

24 november Blues in Wijk Kroegentocht sterk bezet

door Ben Blom

Niet veel van de bezoekers van de Blues Kroegen Tocht zullen weten dat dit onderdeel pas later in het programma van Blues in Wijk is toegevoegd. Alle onderdelen van BluesinWijk brengen kwalitatieve Blues naar de mensen toe.

Wijk bij Duurstede - We spreken Roelof Hummel en Arie Verheul, dit jaar de trekkers van de kroegentocht binnen het bestuur uiteraard in een café. Vincent Herfkens, onze gastheer, schuift gezellig aan. Vincent vertelt dat het kroegleven in de loop der jaren erg veranderd is. Waar mensen gewend waren om naar een kroeg te komen voor een ontmoeting en een gezellig gesprek is het nu van belang dat er iets te doen is. Hij hoefde destijds daarom niet lang na te denken toen Blues in Wijk hem vroeg aan te sluiten bij een Blues Kroegentocht. Hij paste helemaal in het rijtje muzikale activiteiten waar 't Hoff bekend om was.

Vrienden en vrijwilligers

"Wat we doen is alleen mogelijk door de steun die we van onze vrienden en vrijwilligers krijgen" Arie wil het maar gezegd hebben. Ook veel van de sponsoren zijn vriend of via vrienden bij de Blues betrokken geraakt. "We hebben zo'n 400 vrienden, rond het eerste lustrum zijn dat er even wat meer geweest, maar blijkbaar past die 400 bij ons."

Vaste bezoekers

"Er is een kern van vaste bezoekers", weet Vincent. "Zo is er een club uit Culemborg die elkaar 's middags in 't Hoff treffen en daar de planning maken welke kroegen en bands bezocht gaan worden.

Blues in Hell

Jolly Jumper die met Big Moe bij Mazi-Mas is geprogrammeerd is onder zijn eigen naam Kjell Inge Brovoll directeur van het Noorse Blues in Hell festival. Als vaste bezoeker van de Wijkse kroegentocht komt hij graag in het Griekse restaurant. Daar nu met zijn band te spelen, doet hem buitengewoon genoegen.

Smaak

Als je Arie vraagt waar je het beste kunt zijn, krijg je eigenlijk geen antwoord: alles is goed, het ligt erg aan je smaak waar je heen moet. Maar probeer zo veel mogelijk te zien, dan krijg je een goed beeld. Als het je puur om de muzikaliteit gaat, zit je uitstekend in het Calypso, met Sarin Grenshaw uit de USA die we nu eindelijk naar Wijk hebben kunnen halen. En Leif de Leeuw met de Allman Brothers Band wordt een grote muzikale verrassing.

Meer berichten