Foto: Ben Blom

Komen er twee schaatsbanen in Wijk?

Er is veel gesproken over een zwembad dat in onze stad niet haalbaar bleek. Door initiatieven van Wijkse burgers is het mogelijk dat we deze winter wel twee schaatsbanen kunnen bezoeken.

door Ben Blom

Wijk bij Duurstede - Paula Bodok en Jeannette van Os hebben het er al jaren over. Beiden hebben onafhankelijk van elkaar op kerstmarkten in het buitenland genoten van de schaatsbanen die ze bij kerstmarkten aantroffen. Onder een glaasje wijn hadden ze het erover: "dat moet toch ook in Wijk op de Markt kunnen". Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en winkeliersvereniging Hart van Wijk besloot het initiatief te ondersteunen.

Ondernemers

Er werd een rondje langs Wijkse ondernemers gemaakt. Meer dan verwacht kwam er steun voor de schaatsbaan. Ook het Ondernemersfonds bleek support te willen bieden. Door deze steun hoeft er geen entree te worden geheven.

Natuurlijk moest er een antwoord komen of er ook interesse bij de jeugd is. Zowel bij scholen, buitenschoolse opvang (BSO) en sportclubs waren de reacties uiterst positief.

Inmiddels is zeker dat er tussen 15 en 29 december een schaatsbaan op de Markt komt. Een baan van 10 bij 14 meter. In de ochtenden en vroege middagen zal dat vooral bezet worden door scholen en sportverenigingen, in de late middag en begin van de avond kan er vrij worden geschaatst. Dat kan op je eigen schaatsen of schaatsen van de ijsbaan.

Vrijwilligers

De komende zes weken zijn Jeannette en Paula vooral bezig om vrijwilligers te vinden die een paar uurtjes mee willen werken. Toezicht houden, schaatsers welkom heten en andere voorkomende klusjes. Met een paar uurtjes van je tijd kun je zo de schaatsbaan mogelijk te maken.

Jeanette en Paula ontvangen graag een reactie van de mensen die mee willen helpen. Dat kan via een PM op facebook 'Schaats bij Duurstede 2018' of email naar schaatsbijduurstede@gmail.com. Met een paar uurtjes voor vele blije kindergezichten.

Meer berichten