De eerste klanten bij Kerstwinkel Suus in winkelcentrum de Heul kregen een  attentie. Voor kinderen waren er knuffeldiertjes.
De eerste klanten bij Kerstwinkel Suus in winkelcentrum de Heul kregen een attentie. Voor kinderen waren er knuffeldiertjes. (Foto: Ben Blom)

Winkelcentrum de Heul is klaar voor de komende feestdagen

De donkere dagen van de komende maanden zijn voor ondernemers van belang. De Wijkse Courant ging langs in WC de Heul, waar afgelopen week de kerstwinkel is geopend en zaterdag het koor de Lekkerbekken optrad.

Wijk bij Duurstede - Mw. de Ligt was samen met Lynn een van de eerste klanten na de opening van de Kerstwinkel Suus in winkelcentrum de Heul. Koos gaf op de voor hem bekende grond de kleine een welkomgeschenkje. Robert-Jan van de Mitra heeft zijn collectie wijn - typisch voor donkere maanden - al in bestelling. Traditioneel is oktober de wijnmaand en dat loopt eigenlijk door tot oud en nieuw. Voor de bierliefhebbers is er op 17 oktober een tweede bierXperience op Mariënhoeve. Als het wat kouder wordt stijgt de vraag naar likeuren en kruidendrankjes.


Samen uit

Lidan Chen, de bedrijfsleider van Chinees specialiteiten restaurant Lucky House merkt dat gezelligheid in donkere dagen een rol speelt. Ze ziet meer boekingen in het restaurant, vaak met de hele familie samen. De vaste klanten weten dat ze ook buiten de kaart kunnen bestellen en doen dat dan ook. Eetsalon de Heul heeft jaarlijks winterfriet op de menukaart staan. Daar is voor 1 oktober al vraag naar. Het bestaat naast friet uit prei, champignons, ui en spek. Aangevuld met een eigen kruidenpakket.


Meer aandacht

Maria van Beek weet uit ervaring dat de komende maanden meer aandacht aan eten wordt besteed. Er is vraag naar bokbier en wijn, en er wordt meer gestoofd. Het koken mag, vooral in het weekend weer wat meer tijd kosten. En natuurlijk wordt er - ook door de weeks- weer stamppotten bereid.


Patissier en chocolatier

Bakkerij Lakerveld heeft de laatste jaren veel aandacht aan het creatieve deel van het vak besteed. En in workshops werd die kennis gedeeld voor wie zelf aan de gang wil. Komende maanden kunnen ze weer aan de gang met sinterklaas en kerstlekkernijen, dat ook buiten onze gemeente verkocht gaan worden.


Uiterlijk

Bij het Hairstyling Monique merken ze dat er voor de gezellige dagen ook aandacht voor het uiterlijk is. Er wordt gekleurd en dat zijn in deze periode warme, donkere tinten die de hoofdrol spelen.


Pleintje

Je merkt dat er weer meer volk loopt op het pleintje.De ondernemers stimuleren dat ook, met ander aanbod en, zoals zaterdag, met een koor.

Meer berichten