Foto: Ben Blom

Einde van het vaarseizoen 2018

Sinds de start van het seizoen treden de drie havens van Wijk bij Duurstede gezamenlijk naar buiten: in de havengids 2018 promoten ze ons stadje met alle drie de havens. Iedere haven trekt met eigen profiel andere schippers aan.

Wijk bij Duurstede - Jachthaven de Lunenburg is gevestigd in een van de toenmalige steenfabrieken en grenst aan een natuurreservaat. Bij de verenigingshaven Rijn en Lek tref je een fantastische nieuwe accommodatie aan van douches, toiletten en was mogelijkheden. De stadshaven maakt zijn naam meer dan waar: het grenst aan de historische oude stad met winkels en uitgaansmogelijkheden. Ook hier sinds enkele jaren toiletten en douches aanwezig.


Samenwerking

De samenwerking blijkt te bevallen: door Wijk bij Duurstede te promoten komen er meer passanten langs en is de gezamenlijke koek groter geworden. Schepen worden ook wel naar een ander doorgeschoven als die beter bij de passant past.


Amerikanen

In het gastenboek van de vereniging lezen we enthousiaste reacties: meer dan eens blijkt men gekomen te zijn voor één nacht, maar verlengt men om meer van het stadje te kunnen zien. Schepen blijken uit vele landen te komen, zelfs Amerikanen maken een rondje Europa per schip. Ze bezoeken hier een stadjes ouder dan de eigen geschiedenis en zijn verbaasd over resten van voor 1492, toen Columbus verdwaalde.


Seizoen

Het was een bijzonder seizoen met een echte zomer en als geschenk een lange nazomer. De watersportvereniging heeft van de huidige lage waterstand een deugd gemaakt door de haven uit te baggeren, ze konden er nu makkelijk bij. Dankzij de inzet van de leden is de haven weer op de gewenste diepte. Zo werd een nadeel tot voordeel.

Door: Ben Blom

Meer berichten