Dit eerste 'blinde' pop-up restaurant van Nederland: maak kennis met 'niet kunnen zien', heerlijk eten en drinken en een mooie opbrengst.
Dit eerste 'blinde' pop-up restaurant van Nederland: maak kennis met 'niet kunnen zien', heerlijk eten en drinken en een mooie opbrengst. (Foto: Tom)

Blind proeven, horen en eten in Doorn

Pop-up restaurant 'Experience' in Doorn is groot succes. Blind proeven, horen, ruiken en voelen zorgden van 12 tot en met 14 oktober voor veel beleving, inzichten, ontzag, gelach en een mooie opbrengst van 2000 euro.

Doorn - Van 12 tot en met 14 oktober organiseerde JCI Utrecht in samenwerking met en voor Stichting Bartimeus het pop-up restaurant Experience. Dit eerste 'blinde' pop-up restaurant van Nederland stond in het teken van kennis laten maken met 'niet kunnen zien', heerlijk eten en drinken en een mooie opbrengst.

Na drie mooie avonden kijkt projectleider van netwerk- en vrijwilligersorganisatie JCI Utrecht terug op een succesvolle eerste editie: "Het is mooi om te zien hoe mensen het ervaren om ineens niets meer te kunnen zien en zich veel meer gaan richten horen, voelen, ruiken en proeven én wat dat voor positief effect heeft op de belevenis van een avondje uit."

Tijdens het geheel verzorgde diner, bestaande uit vijf gangen met bijpassende wijnen, werden de gasten meegenomen in een culinaire blinde reis vol verrassingen. Naast lekker eten en drinken was er ook aandacht voor ervaringsdeskundigen die vertelden hoe het was om te leven met een visuele beperken.

Kennis en ervaring

JCI Utrecht organiseert al meer dan vijf jaar diverse activiteiten voor Bartiméus waarmee financiële middelen worden opgehaald voor of een dag de zinnen van de mensen wonend bij Bartiméus worden verzet. Inge: "We wilden dit jaar niet alleen maar geld ophalen of de bewoners van Bartiméus een leuke dag geven, maar meer mensen kennis laten maken met de wereld van slechtziende of blinde mensen. Met die gedachte zijn we begin dit jaar met een klein team gaan brainstormen en kwamen we tot dit idee."

Niet alleen de leden van JCI Utrecht kijken terug op een geslaagd weekend. Ook Bartiméus en de gasten kijken terug op een mooie ervaring. Volgend jaar weer? Inge: "Wellicht. We gaan eerst genieten van het succes, dan evalueren en kijken of en wie van JCI Utrecht dit volgend jaar weer wil oppakken."

Over Bartiméus

Bartiméus wil een bijdrage leveren aan een goed leven voor mensen die slechtziend of blind zijn; van alle leeftijden en in alle levensfasen. Kwaliteit van leven bepalen de mensen die slechtziend of blind zijn zelf. Zij voeren de regie over hun leven en maken hun eigen keuzes. Professionele medewerkers ondersteunen hen hierbij.

Over JCI Utrecht

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot veertig jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren ze diverse initiatieven om, in de eigen omgeving, positieve maatschappelijke verandering te realiseren. Wereldwijd zijn er meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. Meer info: www.jci-utrecht.nl en www.jci.nl.

Meer berichten