Onder het genot van een kopje koffie met zelfgebakken cake (van Janny) werd gekeken naar de beelden. In de pauze werd stilgestaan bij het overlijden van mw. A. Verkerk. Zij was ook lid van de Zonnebloem.
Onder het genot van een kopje koffie met zelfgebakken cake (van Janny) werd gekeken naar de beelden. In de pauze werd stilgestaan bij het overlijden van mw. A. Verkerk. Zij was ook lid van de Zonnebloem. (Foto: )

Zonnebloem met Habitat op reis door China/ Gambia

Cothen/Langbroek - Op dinsdag 9 oktober werd door Cees de Kruyff en Thom van Dam de jaarlijkse presentatie verzorgd over het werk van Stichting Habitat. Dit keer ging de reis naar China en Gambia waar zij in 2017 actief waren bij een aantal bouwprojecten. In de Muziekzaal van Excelsior waren 28 gasten en 10 vrijwilligers aanwezig. De voorzitter, Wim Groot Jebbink heette iedereen welkom. De film werd gestart en onder het genot van een kopje koffie werd gekeken naar de beelden uit China.

Prachtig natuurschoon, maar ook grote armoede, vooral op het platteland . Dit in tegenstelling tot het hectische leven in de grote stad. Omdat de armoede op het platteland groot is, helpen de vrijwilligers van Habitat daar met de bouw van huizen en zorgen voor goede sanitaire voorzieningen. Daarna waren de foto's uit Gambia aan de beurt. In het dorp Lamin is een kliniek geopend met een opnamecapaciteit van 21 bedden. En dat voor een gebied met 35.000 inwoners… Om ook de dorpen in de buitengebieden van gezondheidszorg te voorzien helpt Habitat met de bouw van 4 doktersposten. De belangrijkste doelstelling is het gratis verstrekken van malaria medicijnen aan kinderen. Te zien was hoe blij de plaatselijke bevolking was met alle gebreide kleertjes, die meegebracht waren door de werkers van de Stichting.

Meer berichten