Cor van Echtelt, penningmeester van Hospice Duurstede en Lisa Klaassen, directeur van de Plinten en Profielen Centrale voor de nieuwe hospice. FOTO: Ben Blom
Cor van Echtelt, penningmeester van Hospice Duurstede en Lisa Klaassen, directeur van de Plinten en Profielen Centrale voor de nieuwe hospice. FOTO: Ben Blom

Hospice Duurstede nu volledig in gebruik

Ben Blom

De nieuwe Hospice is nu drie weken in geopend. De groei van twee naar drie kamers blijkt noodzakelijk: sinds begin deze week zijn alle kamers bewoond.

We bezoeken de Hospice en spreken met penningmeester Cor van Echtelt en Lisa Klaassen, de directeur van PPC die de vloer heeft gedoneerd. De vrijwilligers van de Hospice beginnen te wennen aan de nieuwe vestiging en waarderen vooral de extra ruimte die hier is. Natuurlijk zijn er ook zaken die anders lopen dan vooraf gedacht, zo is de akoestiek wat holler dan verwacht. Er wordt over nagedacht hoe dat te verbeteren is. En ook de zonwering willen ze graag in de komende periode beter op orde hebben.

PPC

We vragen aan Lisa waarom hun bedrijf deze donatie heeft gedaan. "PPC is een Wijks bedrijf, veel werknemers wonen hier. We hoorden van hen dat ze contacten hebben met de vrijwilligers. En het belangrijk dat ook Wijk zo'n faciliteit in stand kan houden, daar helpen we graag bij."

Vrienden van het Hospice

Cor is blij met de sterke groei van de Vrienden van het Hospice, "We staan ook door de opening, nu op 60 vrienden. Ons streefgetal is honderd, je wilt tenslotte niet alleen een Hospice openen, je wilt het ook in stand kunnen blijven houden".

Bedrijven

Bij de bouw van de Hospice hebben vooral Wijkse bedrijven voor een vriendenprijsje een mooie omgeving gerealiseerd. Daarnaast zijn er Wijkse bedrijven buiten de bouwbranche die de Hospice meerjarig steunen. Ook kan een jubileum de aanleiding zijn om te doneren.

Vrijwilligers

Het bestuur is trots op haar zestig vrijwilligers die er samen met medische professionals voor zorgen dat Wijkenaren hun laatste maanden bijna net als thuis kunnen doorbrengen. De nieuwe locatie, draagt bij aan de bekendheid, zodat ze gevonden wordt als dat aan de orde is.

Meer berichten