Rijk van Slagerij van Bekkum en Yves van Delicatessen Plus hebben samen een truffelworst ontwikkeld. De worst is verkrijgbaar bij Delicatessen Plus, zowel per stuk als op een broodje. FOTO: Ben Blom
Rijk van Slagerij van Bekkum en Yves van Delicatessen Plus hebben samen een truffelworst ontwikkeld. De worst is verkrijgbaar bij Delicatessen Plus, zowel per stuk als op een broodje. FOTO: Ben Blom (Foto: Ben Blom)

Wijk in Bedrijf Winkelier van 2019

De Bedrijvenbeurs kiest nu voor de derde keer een onderneming en ondernemer van het jaar. Dit jaar voor het eerst ook een Winkelier van het jaar. De Wijkse Courant gaat de binnenstad in om met wat winkeliers te praten.

door Ben Blom

Wijk bij Duurstede - In de crisistijd kwamen winkelpanden leeg te staan. Niet zo veel als in sommige andere plaatsen, maar wel zichtbaar voor de inwoners. Inmiddels zijn er - vaak jongere - ondernemers bij gekomen die het winkeliersklimaat vitaler hebben gemaakt. Zij zoeken ook samenwerking met anderen, zodat het winkelklimaat verbeterd.

Prijzen

De ondernemers in de binnenstad doen graag mee aan wedstrijden en scoren daar beter in dan je van een stad van deze grootte zou verwachten. De slagers wonnen en winnen met worst en erwtensoep. De bakker haalde sterren, de kaaswinkel was de leukste van de provincie Utrecht. Recent hebben Lindsey en Wilco de haringtest met een 8,5 afgesloten en werden hierdoor de beste van de provincie.

Nieuw bloed

De nieuwe ondernemers in de binnenstad hebben wat in hun mars, immers als je in een crisis een winkel kunt beginnen, kun je dat in betere tijden zeker. Sushi in Wijk heeft een vaste plaats verworven op het Kostverlorenpad en bij de liefhebbers. Yves laat ons bij Delicatessen Plus in de Peperstraat kennis maken met producten uit de zuidelijke landen en maakt gerechten naar origineel recept. Wesley en Patricia verkopen nog steeds tabakswaren, maar groeien vooral in thee, koffie en lekkere dingen als chocolade en zelfgebakken appeltaart. Het terras bleek een goede greep en nu gaan ze uitbreiden: het buurpand wordt ingericht specifiek voor hun horeca-activiteiten. De ingrediënten worden lokaal ingekocht.

Verhuizingen

Tim gaat met Kaashuis Dorestad per 1 december naar het pand op de Markt dat Jeroen Verhoeckx verliet en Linda komt met Schatjes&Schoffies in zijn pand. Ook het woontheater gaat het eind van het jaar verhuizen. De huidige huurprijs is in vergelijking met andere locaties te hoog. Ze hebben elders een geschikte locatie gezien met meer mogelijkheden. De beslissing wordt de komende maanden genomen.

Productontwikkeling

Er worden nieuwe producten ontwikkeld in de binnenstad. De bakker met nieuwe broden, koekjes en chocolade(workshops). C'est bon met tegels waarop je een foto of logo kunt laten maken. Beiden hebben ook de verhalenvertellers van de Wijkse historie omarmd. Yves van Delicatessen Plus en Rijk van Slagerij van Bekkum hebben samen een truffelworst ontwikkeld.

Service

Wat de winkeliers bindt is dat ze service bieden aan hun clientèle. Zo kun je bij Pettinga via internet je boeken bestellen: je geeft aan wat je zoekt, je krijgt een bericht als het er is. Je hoeft er niet voor thuis te blijven, je haalt het op als je in de buurt bent.

Moeilijk

Het wordt voor de jury een hele opgave om uit deze vertrouwde en nieuwe winkeliers de winkelier van het jaar 2019 te halen. U kunt tot en met 31 oktober uw favoriet nomineren.

Meer berichten