Burgemeester Poppens, dochter decorandi, Corrie Vink-Rosier en  Jos Vink. FOTO: Gemeente Wijk bij Duurstede
Burgemeester Poppens, dochter decorandi, Corrie Vink-Rosier en Jos Vink. FOTO: Gemeente Wijk bij Duurstede (Foto: Gemeente Wijk bij Duurstede)

Koninklijke onderscheidingen voor Jos en Corrie van Antis

Op zaterdag 29 september 2018 vierde Hondenvereniging Antis haar 40-jarig bestaan. Tijdens deze feestelijke jubileumdag spelen honden en hun baasjes de hoofdrol. Op het programma stonden allerlei spellen en workshops. Tussen de bedrijven door reikte burgemeester Poppens aan zowel Jos Vink als Corrie Vink-Rosier een Koninklijke onderscheiding uit.

Wijk bij duurstede - De uitreiking vond plaats op het terrein van de hondenvereniging Antis aan de Melkwegsetiendweg 2 te Wijk bij Duurstede.

Jos Vink en Corrie Vink-Rosier runnen vanaf begin jaren negentig Hondenvereniging Antis, een vereniging, met ongeveer 125 leden in Wijk bij Duurstede. Dit doen zij op intensieve, continue en geheel vrijwillige basis. Beiden startten ruim 25 jaar geleden bij Antis als trainend lid. De grote liefde en passie voor honden en een niet aflatend enthousiasme voor het geven van instructies aan hondeneigenaren, groeide snel. Na het volgen van diverse instructeurstrainingen werden zij beiden kynologisch instructeur en al snel hoofdtrainers bij Antis.

Hun drijfveer is om van mens en hond een twee-eenheid te maken, een hecht team. Dit draagt bij aan minder overlast door niet goed gesocialiseerde honden in de samenleving en dus aan meer veiligheid in de openbare ruimte. Naast het lesgeven voeren zij op trouwe wijze allerhande activiteiten uit, die nodig zijn om de vereniging te laten draaien en door te ontwikkelen.

Corrie Vink-Rosier verzorgt vanaf 1994 de administratieve zaken, zoals de indeling van cursussen, bijscholing van instructeurs, contacten met landelijke verenigingen, administratie rondom wedstrijden en de website. Sinds enkele jaren draagt zij bestuurlijke verantwoordelijkheid als penningmeester.

Jos Vink zorgt ruim 25 jaren voor het onderhoud van de accommodatie; het clubhuis en het oefenterrein. Hij neemt het voortouw in het verzorgen van de velden, het aanleggen en onderhouden van de verlichting, afrastering en trainingsfaciliteiten. Vanaf 1999 is hij voorzitter van het bestuur van Antis.

Met hun langdurige en intensieve gezamenlijke inzet dragen Jos en Corrie ertoe bij, dat inwoners van Wijk bij Duurstede en omstreken op laagdrempelige wijze hondentrainingen kunnen blijven volgen. Zij zijn de continue factor binnen de vereniging en een voorbeeld voor velen.

Meer berichten