Fruittelers geven inwoners met een uitkering een kans om werkervaring op te doen.
Fruittelers geven inwoners met een uitkering een kans om werkervaring op te doen. (Foto: )

De fruitpluk is weer begonnen

In en om Wijk bij Duurstede werken momenteel zo'n twaalf mensen met een uitkering in de fruitpluk. Zij doen hiermee werkervaring op, vergroten hun kans op werk en verdienen wat extra geld naast hun uitkering.

Wijk bij Duurstede - Vier fruittelers uit Wijk bij Duurstede en omgeving stellen vacatures open om deze mensen werkervaring op te laten doen. "Het is goed om te zien dat mensen die een uitkering hebben weer plezier in werk krijgen. Je knapt op van lekker buiten bezig te zijn," vertelt wethouder Sociale Zaken Willem Joustra.
Fruitbedrijf Nell, Fruitbedrijf T. Vernooij B.V., J.C. Merkens Fruit en Heiligenberg Fruit zijn de bedrijven die meedoen.

Joustra ziet de maatschappelijk betrokkenheid van de bedrijven en is daar blij mee. "Ze bieden mensen zonder werk de kans om aan de slag te gaan. Vanuit de Wijkse Werkplaats zijn de mensen al langere of kortere tijd begeleid om weer terug te keren in het arbeidsproces." De mensen hebben een voorlichtingsbijeenkomst bijgewoond en zijn zorgvuldig geselecteerd. "Ze hebben een vaste participatiecoach die hen ook bij hun werk begeleidt," aldus de wethouder. "Dit is een van de manieren waarop de Regionale Sociale Dienst met het lokale netwerk samenwerkt. De fruitplukkers krijgen begeleiding dicht bij huis. Wij gaan hier zeker mee door," geeft Joustra enthousiast aan.

Wijkse Werkplaats

"Dat hebben we vorig jaar gedaan met goed resultaat," zegt Bibiana Drent van de Wijkse Werkplaats. Vorig jaar hebben bijna alle mensen op die manier een baan gevonden. "De Wijkse Werkplaats werkt nauw samen met werkgevers om de mensen vanuit de fruitpluk direct aan een volgende baan te helpen. Ze worden op die manier begeleid van werk naar werk. Dat is de meest succesvolle manier om mensen duurzaam aan werk te helpen," aldus Bibiana Drent.

Meer berichten