35 jarig bestaan van de Zonnebloem Cothen/Langbroek FOTO: Janny van Eldik
35 jarig bestaan van de Zonnebloem Cothen/Langbroek FOTO: Janny van Eldik (Foto: )

35-jarig jubileum in Tiroler stijl

En die Tiroler stijl was direct duidelijk bij binnenkomst van zo'n 30 vrijwilligers die deze middag zouden helpen. Ze waren uitgedost in Tiroler kleding. De één nog bijzonderder dan de ander: van klassieke tot frivole Dirndls en natuurlijk de Lederhosen! Dit leidde al meteen tot grote hilariteit. Wat waren we blij dat zich zoveel vrijwilligers hadden aangemeld om mee te feesten en te helpen want er werden meer dan 100 gasten en genodigden verwacht.

ingezonden redactie.wct@persgroep.nl

Cothen/Langbroek - Het Muziekcentrum van Excelsior was voor deze gelegenheid omgetoverd in een ware Tiroler stube met noodgedwongen lange rijen tafels en stoelen om al die gasten te herbergen. Maar die opstelling verhoogde alleen maar het Tiroler gevoel. En wat fijn dat we zoveel materiaal mochten lenen van omliggende verenigingen: van Wim Oskam (Toneelclub BeZeT, Werkhoven) het podium en alle tafels en stoelen van handbalvereniging "Fortissimo". Geweldig! Koffie met gebak met het Zonnebloemlogo stond al voor de gasten klaar. En de vrijwilligers stonden in de startblokken om ze te bedienen.

Welkom in Tirol

Aldus voorzitter Wim Groot Jebbink. Een speciaal welkom was er voor de Tiroler band, "Die Midland Steier" die deze middag zouden optreden en voor Ds. Henk Steinvoort (Protestantse kerk) en Rian van Kleef (RK-kerk), die de bezinning met als thema "Vier uw feesten" voor hun rekening zouden nemen. Verder heette Wim onze "collega's" van de Zonnebloemafdeling Wijk bij Duurstede en oud-vrijwilligers van harte welkom. En tot slot was er een bijzonder welkom voor de EHBO-ers Henk Reehorst en Koos van de Broek die Wim een prettige, maar vooral passieve middag toewenste!

Een ware feestmiddag

De middag werd begonnen met de zeer stemmige bezinning waar menigeen ontroerd door raakte.

Vervolgens werd men verzocht weer naar buiten te gaan. Dit had wel even wat voeten in de aarde, maar lukte wonderbaarlijk snel en al die moeite was niet voor niets want de fanfare en majorettes van Excelsior brachten ons een ware serenade! Na afsluiting werd er getoast op ons 35-jarig bestaan.

En toen kon het Tiroler feest beginnen. En een feest werd het: er werd meegezongen, gehost, polonaise gelopen, gedanst, gepraat en veel gelachten. De Tiroler band, bestaande uit vier leden, wist de stemming er fantastisch in te houden.

Zonnedag

Doorgaans viert de Zonnebloemafdeling Cothen/Langbroek op de eerste zaterdag in september de Zonnedag (officieel de ziekendag, maar wij hebben daar ooit Zonnedag van gemaakt) en besloten was deze Zonnedag en het jubileumfeest te laten samenvallen. Nou, dat is gelukt: dus zo zie je maar weer dat de Zonnebloemslogan: "Er kan zoveel meer dan je denkt" geen loze belofte is! "Geen berg is ons te hoog" om in Tiroler stijl te eindigen.

Vrijwilliger van het jaar: Henk ten Barge!

Ook het bestuur en feestcommissie lieten van zich horen door een optreden als de familie Von Trapp uit de Sound of Music. Het was helaas eenmalig…En daarna werd Henk ten Barge in het zonnetje gezet door hem vrijwilliger van het jaar te maken. Hij heeft jarenlang trouw uitnodigingen rondgebracht maar wil er dit jaar, waarin hij 80 is geworden, mee stoppen wat niet meer dan begrijpelijk is. Maar uit het daverende applaus bleek hoezeer zijn werk gewaardeerd werd.

Meer berichten