De Boys van MBition laten zien wat je met een getraind lichaam én ritmegevoel kunt bereiken. Hier zijn sport en cultuur verenigd.
De Boys van MBition laten zien wat je met een getraind lichaam én ritmegevoel kunt bereiken. Hier zijn sport en cultuur verenigd. (Foto: Ben Blom)

Wijk biedt veel ruimte aan ontwikkeling van jong talent

Wijk is voor jonge mensen bij uitstek een plek om je talenten te ontwikkelen. Een sportpark met olympische faciliteiten, het Atelier, muziek-, dans- en theaterscholen en mogelijkheden om je talenten te tonen in de sportaccommodaties of op de planken.

door Ben Blom

Wijk bij Duurstede - De scholen zijn weer begonnen en parallel daaraan de sport- en creatieve clubs. Elke week beleven veel kinderen en jongeren plezier aan hun sport, muziek, dans en creativiteit. Het is belangrijk om te talenten te ontwikkelen voor de jongeren zelf en de Wijkse samenleving wordt daar beter van.

Sjors Sportief & Sjors Creatief

Er zijn in deze weken veel mogelijkheden om een proeftraining of -les mee te maken. Dit is een mooie manier om je eigen talenten te onderzoeken. Daarnaast krijgen de kinderen op de basisschool de komende week het boekje Sjors Sportief & Sjors Creatief waarbij overzichtelijk de mogelijkheden staan om kennis te maken met sport en cultuur zonder direct lid te hoeven worden. Deze activiteiten zijn over het hele jaar verspreid.

Geen financiële drempel

We willen graag dat alle kinderen en jongeren met hun talent aan de slag gaan, voor hun zelf én voor Wijk. Er is een fonds dat dat financieel mogelijk maakt. Het gaat om het kind, de activiteit (b.v. zwemmen) mag ook buiten Wijk plaats vinden. In de laatste kolom staat meer informatie.

Kleurrijk Uit in Wijk

Afgelopen zaterdag waren de sportieve en culturele clubs in de binnen stad aanwezig. Op podia en in kraampjes kon je veel ervaren, opvallend was de grote aandacht met meerdere aanbieders voor de dans door jongens. Bij het Wijks Atelier werd door jonge passanten samen één schilderij gemaakt onder begeleiding van Karin Boers.

Optredens

Als je hier geboren bent, heb je de neiging de vele mogelijkheden om met talent voor publiek te spelen normaal te vinden. Het is voor bijna iedereen haalbaar om in het muziektheater, het podium van Revius en andere scholen, de dorpshuizen en zelfs Calypso op te kunnen treden. In het seizoen komen daar de evenementen op de Markt en in het kasteel nog bij. Een rijkdom in vergelijking met gemeentes waarbij alleen een gymzaal beschikbaar is. Voor sporters ligt in iedere kern een prachtig sportveld klaar. Het is aan de jeugd om hiervan te genieten.

Meer berichten