Godfried vd Burgt
Godfried vd Burgt (Foto: )

Godfried van de Burgt

Elke twee weken een portret van een 'Echte Wijkse', een titel die je alleen mag voeren als je in Wijk geboren en getogen bent, of niet? Christi Wijnen uit Wijk bij Duurstede gaat op pad om Echte Wijkers te ontmoeten en ze aan u voor te stellen. Deze week: Godfried van de Burgt - Huize Symbiose, dat is al 40 jaar de naam van het huis van Godfried van de Burgt en zijn vrouw en de plek waar dit interview plaatsvindt. Voor hem betekent symbiose 'het samenleven in wederzijds voordeel' en 'het mijn en dijn'.

Wijk bij Duurstede – Godfried omschrijft zichzelf als iemand met een spirituele en filosofische inslag en wijt dit aan zijn rooms-katholieke opvoeding. Godfried is geboren in 1938 in het Kerkstraatje 3, het adres waar toen nog een grote patriciërswoning stond. Vader was de directeur van het postkantoor naast de woning en het gezin had acht kinderen.

Een Echte Wijkse weet nog wat de Van Waesprijs is denkt Godfried. "Eind jaren 50, begin jaren 60 lagen de Wijkse volkstuintjes aan de Zandweg. Eén van de volkstuintjes was van de heer Van Waes, die zo precies en netjes was dat er veel over hem werd gesproken. Men heeft toen de Van Waesprijs bedacht voor degene met de mooiste volkstuin".

Godfried heeft verschillende banen gehad als ambtenaar.

Huize Symbiose is omringt door een gezellige tuin waar Godfried vaak en graag in werkt, het tuinwerk houdt hem er bovenop. "Het is meer wat je doet als wat je was".

Meer berichten