Het echtpaar Arie en Lies Schuurman-Vogelaar vierden hun 60-jarige huwelijksjubileum. Arie en Lies: "We zijn nog steeds volop verliefd, hoor" FOTO: John Beringen
Het echtpaar Arie en Lies Schuurman-Vogelaar vierden hun 60-jarige huwelijksjubileum. Arie en Lies: "We zijn nog steeds volop verliefd, hoor" FOTO: John Beringen (Foto: )

Ze kwam op familiebezoek en ik vroeg wie dat was

Onlangs vierde het echtpaar Arie en Lies Schuurman-Vogelaar hun 60-jarige huwelijksjubileum.

door John Beringen

WIJK BIJ DUURSTEDE – Arie vertelt breed grijnzend: "Nou, ik woonde indertijd in Doorn en Lies, die in Zeist woonde, kwam aldaar op familiebezoek." Arie was toen een zeer getalenteerd hardloper waarbij hij het tot het nationale kampioenschap wist te brengen. "Een maatje van mij bleek Lies te kennen en ik informeerde wie dat was." Arie en Lies trouwden in 1958. Arie ging bij de politie werken. Ze verhuisden naar Den Haag en naar Zeist. Daarna zou hij als rij-instructeur gaan werken om uiteindelijk verzekeringsagent te worden. In 1971 streken ze neer in Wijk. Lies moest een beetje wennen aan hoe het er soms heel anders aan toe ging dan ze gewend was: " Onze oudste dochter kreeg op het eind van de lagere school het advies om naar de huishoudschool te gaan," vertelt ze. "Dat ging toen zo. Maar ik was het er niet mee eens zodat ze naar de Mavo ging en daarna het Schoeversdiploma haalde. Maar geen verkeerd woord over Wijk want het is hier fantastisch wonen." Burgemeester Poppens kwam langs om het echtpaar te feliciteren met deze mijlpaal. Het echtpaar kreeg 4 kinderen, 10 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.

Meer berichten