Keeper Zed van den Brom weet een shoot-out van Bjorn Kellerman, spits van Kampong te stoppen.
Keeper Zed van den Brom weet een shoot-out van Bjorn Kellerman, spits van Kampong te stoppen. (Anita van Kooten Niekerk Fotografie )

Hockeytoernooi super kinderfeest dankzij vrijwilligers

Het afgelopen weekend gehouden 8e internationale B, C en D-jeugd Viking Hockeytournament is wederom een groot succes geworden. Ondanks de weersomstandigheden van zaterdag, was het enthousiasme groot onder alle deelnemende kinderen uit binnen - en buitenland. Grote tenten op het terras zorgden voor een droog onderkomen voor publiek en even niet spelende teams.

door Anton Rekké

Wijk bij Duurstede - De Franse deelnemers uit Wattignies waren uiteraard ook dit jaar weer present. Indertijd is via een uitwisselingsprogramma tussen de Franse club en Dorsteti, het internationale karakter van dit grote hockeytoernooi ontstaan. In de loop der jaren zijn daar Engelse, Belgische en Duitse teams bij gekomen. De uitgenodigde Duitse club kon niet aanwezig zijn omdat de scholen daar nèt weer begonnen zijn. 26 vaak gemixte teams in de leeftijd 12 tot 16 jaar streden dit jaar om de prijzen. Al is het toernooi met name gericht op ontmoeting en plezier maken met elkaar.

Hockeyshow

Een hockey-clinic door niemand minder dan de huidige spits van het Nederlands elftal, Bjorn Kellerman, maakte grote indruk! Niet minder bij de buitenlandse teams die versteld stonden van de technische vaardigheid en trucks die door Bjorn werden voorgedaan. Vooral de keihard genomen sleep-push ontlokte menig 'ohh en ahh'.

Keeper B1 Zed van den Brom was de held van de dag. Tijdens het voordoen van de shoot-out door Bjorn Kellerman wist hij er een te stoppen. Na de show wilde iedereen wel met Bjorn op de foto en een handtekening.

Een groot feest

"De sfeer onder de 300 kinderen is ondanks de taalbarrière voortreffelijk. De voertaal, op het veld en tijdens de disco op zaterdagavond, is hoofdzakelijk Engels. Soms met handen en voeten, worden ervaringen uitgewisseld. Opmerkelijk is dat de Franse hockeymeisjes op dit moment beduidend beter met Engels uit de voeten kunnen dan hun Franse begeleiders en de op deze leeftijd soms ietwat schuchtere jongens. Een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemende kinderen': vertelt mede-organisator Leanne Sasker.

Dit toernooi was niet mogelijk geweest zonder de inzet van 100 fantastische vrijwilligers. Neem Sam en Dennis bijvoorbeeld die de hele vrijdag hebben helpen opbouwen en er ook nog een bewakingsdienst tot zaterdagmorgen 6 uur achteraan draaiden. 'Het is zo leuk om dit met elkaar mogelijk te maken, volgend jaar weer!': zegt Sam beslist.

Meer berichten