Zijn gedecideerde rijden komt natuurlijk niet zomaar ergens vandaan, besefte ook Milan. "Ik heb bij Kurt (Timmermans, teameigenaar, red.) veel geleerd, zoals inhalen, remmen en precisie. FOTO: Bas Kaligis
Zijn gedecideerde rijden komt natuurlijk niet zomaar ergens vandaan, besefte ook Milan. "Ik heb bij Kurt (Timmermans, teameigenaar, red.) veel geleerd, zoals inhalen, remmen en precisie. FOTO: Bas Kaligis (Foto: Bas Kaligis)

Daverende inhaalraces

Regio - Sinds dit jaar rijdt karter Milan Kok voor het KT Racing Team en dat betekende een impuls voor de carrière van de jongeling uit Wijk bij Duurstede. Afgelopen weekeinde werd de tienjarige snelheidsduivel na een daverende inhaalrace in de Mini Parilla-klasse heel knap vijfde tijdens de derde ronde van het IAME X30 Benelux-kampioenschap. Eigenlijk had Milan niet zo veel meer van het weekeinde op de kartbaan van Genk in België verwacht. Maar toen de eerste heat eenmaal begonnen was, kwam het ware talent van Milan bovendrijven. De ene na de andere rijder haalde hij in om als negende te finishen. Tijdens de tweede heat herhaalde hij prompt dat huzarenstukje. Vervolgens mocht hij in de finale als zevende starten. "Ik had een goede start. Na de eerste bocht lag ik al derde. Een rondje later lag ik tweede. Uiteindelijk finishte ik als vijfde."

Meer berichten