Het huidige bestuur: Rien Krabshuis, Lenie Schouten, Betty Dieleman en Jeannette van Os. FOTO: Ben Blom
Het huidige bestuur: Rien Krabshuis, Lenie Schouten, Betty Dieleman en Jeannette van Os. FOTO: Ben Blom (Foto: Ben Blom)

SWOC (Stichting Welzijn Ouderen Cothen) 50 jaar

De Stichting Welzijn Ouderen Cothen (SWOC) is vijftig jaar en vierde dat afgelopen vrijdag in de Kersenhut aan de Groenewoudseweg. - Door: Ben Blom

Cothen - Ondanks de uitloop van de vakantie was de belangstelling groot: 88 van de 98 leden hadden zich ingeschreven en een kwartier vóór de officiële starttijd zat de tent al goed vol. SWOC is indertijd opgericht om ouderen de mogelijkheid te geven voor onderlinge gezelligheid en beweging. Het huidige bestuur heeft vastgesteld dat de tijden veranderd zijn, de agenda's van ouderen zijn veel meer gevuld dan vijftig jaren geleden, ze zijn veel vitaler en staan midden in het leven. Het leek het bestuur beter om aan te sluiten bij bestaande initiatieven. De huidige activiteiten: gymlessen, koersbal, kaartmiddagen en 4x per jaar een bingo, worden goed bezocht.

Stichting Binding

Het bestuur heeft een partnerorganisatie gezocht met kennis en ervaring op deze gebieden en die gevonden in Stichting Binding. De komende maanden zullen afspraken worden gemaakt hoe de overgang per 1 januari aanstaande naar tevredenheid van de leden kan worden gerealiseerd. Als het aan de levensverwachting ligt, met een gezonde toekomst.

Meer berichten