Zanger/slaggitarist Ferry van der Woude (links) van Life's Electric kijkt positief terug op het festival.  FOTO: Wim Robben
Zanger/slaggitarist Ferry van der Woude (links) van Life's Electric kijkt positief terug op het festival. FOTO: Wim Robben (Foto: )

Ontspannen sfeer op Mazijk Pop

Vooral rock wat de klok sloeg

Mazijk Pop is een succes geworden. Zeven acts betraden afgelopen zaterdagmiddag/avond het podium, het publiek genoot van het heerlijke zomerweer en bovenal van de muziek.

door Roy Visscher

Wijk bij Duurstede - De openingsact, het Wijkse meidenpopkoor Ome Ko'or, tapte al uit het rockvaatje. Maar bij de vijf daaropvolgende optredens was het helemaal rock around the clock. Pas bij de afsluiter, de Friese coverband SMÛK, waren ook nummers te horen die buiten het rockgenre vallen. Het Rotterdamse Life's Electric, waarvan eind dit jaar een album uitkomt, was de enige act met alleen eigen werk. Deze tot '3FM serious talent' uitgeroepen band speelt naar eigen zeggen 'moderne rock', invloeden van grungeband Soundgarden en Linkin' Park waren te herkennen in de stevige set.

Ziggo Dome

Eerstgenoemde band heeft zelfs indirect gezorgd voor de 'gig' van Life 's Electric op Mazijk Pop, vertelt zanger/slaggitarist Ferry van der Woude. "Bij de aftershow van Muse in de Ziggo Dome coverden we Soundgardens Black Hole Sun. Iemand van de organisatie van Mazijk Pop was erbij en enthousiast. Zodoende mochten we hier spelen." Het was een prachtig festival, volgens Van der Woude. "Met een heel fijn publiek dat lekker stond te genieten en ook bij onze - voor de meesten onbekende - nummers lekker meebrulde. Daar krijg je als band energie van!"

Meer berichten