Er was grote belangstelling voor de kanotocht: uiteindelijk waren er tegen de 50 deelnemers, waaronder kanoverenigingen uit Schoten (België), IJsselstein, Haarlem, en de kanovereniging Dorestad.
Er was grote belangstelling voor de kanotocht: uiteindelijk waren er tegen de 50 deelnemers, waaronder kanoverenigingen uit Schoten (België), IJsselstein, Haarlem, en de kanovereniging Dorestad. (Foto: pr)

Langs kersen en kastelen vanaf nieuwe kanosteiger

De landelijke kanobond TKBN organiseerde samen met de kanovereniging Dorestad de jaarlijkse Kersen- en Kastelentocht van Wijk bij Duurstede naar Utrecht. Startplaats was de nieuwe bootsteiger bij de Blauwe Pannen in Wijk.

Wijk bij Duurstede - Dankzij de hulp van de Stichting De Krommerijnder is deze bootsteiger nu ook weer geschikt voor kano's. Van oudsher ligt bij de Blauwe Pannen een kanosteiger maar dankzij de renovatie van de Krommerijnoevers door het waterschap HDSR is deze steiger ook geschikt gemaakt als opstappunt voor de Krommerijnder. Wat nu nog ontbrak voor de kanovaarders was een goed houvast op de nieuwe steiger.

Charles Füss, secretaris van de landelijke kanobond en wonend in Wijk, nam contact op met Joop van Os van de stichting De Krommerijnder en in een mum van tijd zorgde Joop ervoor dat de steiger ook weer voor kanovaart handig bruikbaar is. En wiedde meteen even het onkruid tussen de bestrating bij de steiger. Hulde voor het werk van vrijwilligers. HDSR heeft niet alleen in Wijk de steiger vernieuwd, ook langs de hele Kromme Rijn zijn nieuwe kanosteigers aangelegd, evenals bij de kanovereniging Dorestad.


De kanotocht die jaarlijks tientallen kanovaarders uit heel het land naar Wijk bij Duurstede trekt, promoot de Kromme Rijnstreek in de kanowereld. Zelfs in Duitsland is de Kromme Rijn bekend als kanorivier, getuige het programma van de WDR op vrijdag 13 juli om 18:15 uur, waarin de Kromme Rijn en de grachten in Utrecht in beeld komen. Laten wij zorgen dat héél de Kromme Rijnstreek in beeld komt en blijft. De huidige ontwikkeling van extra kanoroutes via de Langbroekerwetering past perfect in dit doel.

 

Er was grote belangstelling voor de kanotocht: uiteindelijk waren er tegen de 50 deelnemers, waaronder kanoverenigingen uit Schoten (België), IJsselstein, Haarlem, en de kanovereniging Dorestad. En verder o.a. kanovaarders uit Den Haag, Amsterdam en Ittervoort (midden Limburg).

Meer berichten