Coverband Limit by Mass geeft energie

Liefhebbers van live rock and roll kunnen zaterdag achter Café 't Hoff in Wijk aan hun trekken komen als het Cothense Limit by Mass aantreedt op het festival Mazijk Pop. De viermansformatie neemt het publiek mee op een muzikale reis door ruim een halve eeuw rock.

door Roy Visscher

Cothen - Limit by Mass werd in 2011 opgericht, vertelt zanger/gitarist Remco Eijssen. Zelf kwam de huidige leadzanger er in 2014 bij. "Ik weet dan ook niet precies waar onze naam voor staat. De leden van het eerste uur kwamen de term tegen in de oude oefenruimte. In elk geval klinkt hij wel lekker." Net als de muziek van de band. Denk aan klassiekers zoals Radar Love, I Will Follow en Go Your Own Way. Al beperkt de band zich niet tot dit soort classic rock pareltjes uit de jaren 70 en 80. "We hebben ook nummers van Elvis en Chuck Berry op het repertoire staan en recenter werk als Sex on Fire, Seven Nation Army en No One Knows. Ons favoriete nummer? Dat is Alive van Pearl Jam. Daarbij gaat iedereen uit zijn plaat, ook wij zelf." Wat eigenlijk best bijzonder is: toen deze song uitkwam, waren de mannen van Limit by Mass gemiddeld pas vier jaar oud ...

Leuren

De band heeft ondertussen al een aardige fanschare opgebouwd. "Bij optredens zien we vaak dezelfde bekende gezichten in het publiek. En dat worden er steeds meer, we doen het dus blijkbaar niet zo slecht. We hebben ook showtjes gedaan in De Peppel in Zeist, waar we tot aan de regiofinale kwamen van The Clash of the coverbands, in Breda en Utrecht. Koningsnacht en Koningsdag op de Neude in Utrecht waren echte hoogtepunten: mooi om te zien dat zoveel mensen op het plein bleven staan om naar ons te luisteren. We zouden graag wat vaker buiten ons eigen gebied showtjes willen geven, maar dat is lastig vanwege het grote aanbod aan bands. Daarvoor moet je echt zelf de boer op: leuren en bellen." Voor het optreden van aanstaande zaterdag in Wijk was dat niet nodig. "Mazijk Pop benaderde ons en liet een paar van hun mensen in onze oefenruimte naar ons luisteren en kijken. Kennelijk is dat goed bevallen."

Luie stoel

De mannen van Limit by Mass hebben wel een idee wat een rockcoverband nodig heeft om op te vallen in het grote aanbod. Energie en enthousiasme zijn de steekwoorden om het publiek een leuke tijd te bezorgen. "Niet stilstaand musiceren maar bewegen! En contact maken met de toeschouwers. Maar vooral is het zaak er een show van te maken, waarbij je je energie en enthousiasme overbrengt op de mensen voor het podium. Na een optreden hoor je dus bekaf te zijn." Omgekeerd maakt een enthousiast publiek het een band gemakkelijker alles te geven. "Ik wil onze Cothense en Wijkse fans dan ook bedanken voor hun support. Zo vanzelfsprekend is het immers niet om uit je gerieflijke luie stoel te komen en naar een optreden te gaan. Hopelijk kunnen we in de toekomst in meer leuke steden optreden en het publiek ook daar overtuigen!"

Meer berichten