De Kersexpress wordt door velen gewaardeerd. De organisatie heeft dit jaar in de karretjes geïnvesteerd, zo zijn o.a. de blauwe kratjes vervangen door vaste bankjes. Foto: Ben Blom
De Kersexpress wordt door velen gewaardeerd. De organisatie heeft dit jaar in de karretjes geïnvesteerd, zo zijn o.a. de blauwe kratjes vervangen door vaste bankjes. Foto: Ben Blom

Kersenfestival '18 goed bezocht

Het achttiende Kersenfestival vond dit weekend onder een gelukkig gesternte plaats: beide dagen nodigde de zon uit om op de fiets te springen om naar Cothen te gaan.

Cothen - Veiligheid is belangrijk; de enorme aanloop wordt door voldoende, goed getrainde verkeersregelaars soepel naar een parkeerplaats en stalling begeleid. En in de roosters is rekening gehouden met de zon en er is voldoende gekoeld water voor deze harde werkers aanwezig.

Vervoer

Voor de fruittelers is vervoer voorwaarde om de producten bij de consument te krijgen. Op het festival zijn er historische tractoren, aangespannen koetsen, Harley-Davidsons en zelfs historische kinderwagens te bewonderen. De Krommerijnder onderhoudt een Kersenvaart tussen de halte Pronckheer (bij het festivalterrein naar het Centrum van Cothen en terug.

Muziek

Veel aandacht voor regionale en lokale muzikanten van blaaskapel tot de drie korpsen van Excelsior, van shantykoor Tussen Rijn en Lek tot het popkoor van Café Ome Ko en de sixtiesband The Jonkees.

Fruitbranche

De Nederlandse Fruittelers Organisatie heeft waardering voor rol die de Cothense telers spelen, uit waardering is op het festival de campagne "De Fruitigste" gelanceerd want "niks is zo lekker en gezond als fruit van Hollandse grond".

Regionaal

Op de markt op het binnenpleintje van de boomgaard werden regionale producten getoond. Kaas, vers gerookte vis, honing en jam en natuurlijk, we zijn in Cothen, versgebakken wafels. Én kersenijs. - Door: Ben Blom

 

 

Meer berichten