Marco de Ridder FOTO website Gouden Venus van Milo
Marco de Ridder FOTO website Gouden Venus van Milo (Foto: )

Marco de Ridder genomineerd Gouden Venus van Milo

Zestien inwoners uit de provincie Utrecht zijn genomineerd voor de Gouden Venus van Milo. Dat blijkt uit de lijst van genomineerden die vandaag is bekendgemaakt. Marco de Ridder uit Cothen is een van hen. De Gouden Venus van Milo is de onderscheiding voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. De winnaar ontvangt 10.000 euro om te besteden aan een goed doel.

Cothen – De lijst van 100 inspirerende mensen met een beperking is tot stand gekomen door een oproep om hiervoor kandidaten aan te melden. Naast bekende Nederlanders als paralympisch kampioen Bibian Mentel (vanwege haar inspirerende sportprestaties) en radiopresentator Matijn Nijhuis (vanwege zijn inzet om meer mensen met een handicap in de media te laten verschijnen), staan minder bekende mensen op de lijst die ook bezig zijn om de samenleving mooier te maken.

Via goudenvenusvanmilo.nl is per persoon terug te lezen waarom hij of zij genomineerd is en kan er op hen worden gestemd.

Op de Facebookpagina van het DELA goededoelenfonds is actuele informatie over de actie en de genomineerden te lezen.

Erkenning waardevolle rol

Marc de Hond, ambassadeur van het DELA goededoelenfonds, vertelt waarom het fonds deze onderscheiding in het leven heeft geroepen: 'Ik weet zeker dat er in Nederland duizenden mensen met een handicap zijn die ontzettend goede dingen doen voor een ander en daarnaast ook een geweldig voorbeeld zijn.

De erkenning daarvoor begint te groeien. Met de Gouden Venus van Milo willen we deze mensen nog eens extra in het zonnetje zetten.'

Derde keer

Dit jaar organiseert het DELA goededoelenfonds voor de derde keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Vanaf 25 juni tot en met 9 september kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen via www.goudenvenusvanmilo.nl. Op 23 september zal Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA, in Utrecht de winnaar en de top 10 bekendmaken.

Voorgaande winnaars waren Birsen Basar (2017, vanwege inzet voor bespreekbaar maken van autisme) en Roos Prommenschenkel (2016, vanwege inzet voor toegankelijker openbaar vervoer)

www.goudenvenusvanmilo.nl

Meer berichten