Na de voordrachtsavond poseerden de acht dichters voor Calypso. Vooraan in het rood Jolies Heij, de winnaar van de avond. - foto: Ben Blom
Na de voordrachtsavond poseerden de acht dichters voor Calypso. Vooraan in het rood Jolies Heij, de winnaar van de avond. - foto: Ben Blom (Foto: Ben Blom)

Parade der Poëten trekt door Calypso theater

"Erfgoed verbindt, Europa inspireert" is het Nederlandse motto voor 2018, Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Gerhard te Winkel, stadsdichter van Leusden, meende dat Utrecht, bij uitstek een provincie met prachtig cultureel erfgoed, iets speciaals moet doen.

door Ben Blom

Regio - De provincie omarmde het plan om een dichtbundel te maken met gedichten die streekgebonden het erfgoed bezingen. Voor de Wijkse editie vroeg hij collega André van Zwieten mee te beoordelen. Donderdag werd in Wijk de Kromme Rijn bezongen. Er waren 38 gedichten ingezonden, waarvan 24 het predicaat goed/zeer goed ontvingen. Uit deze hoge score werden tien gedichten genomineerd. Deze zullen met 190 andere in een dichtbundel worden opgenomen. Deze bundel zal op de slotavond op 30 oktober verschijnen. Gedichten hebben baat bij een intieme sfeer. In de lounge van Calypso werd die versterkt door een optreden van het duo Summer Breeze. De ruimte bleek te klein voor alle belangstellenden, er werd in de entreehal meegeluisterd. Dichters kwamen uit de regio, met meerdere uit Amersfoort, maar ook vanuit het Belgische Gent, Harderwijk en Hengelo werd de Kromme Rijnstreek bezongen. Jolies Heij uit Maarn ging met een gedicht over Huis Doorn uiteindelijk met de cheque naar huis. Jolies treedt veel op in het land dat vindt ze een leukere manier van verspreiden dan via een dichtbundel. 

Meer berichten