Spetterende cross tijdens de Maarsbergen International Horse Trials.
Spetterende cross tijdens de Maarsbergen International Horse Trials. (Foto: MHT)

Heerlijke hippische sfeer op landgoed Maarsbergen

Met het kasteel Maarsbergen als decor vinden van 28 t/m 30 juni de Maarsbergen International Horse Trials plaats. Drie dagen lang is landgoed Maarsbergen gastheer voor 200 topruiters en hun paarden, smaakvolle cateraars en bedrijven die hun producten aanbieden in een gezellig strodorp.

Maarsbergen - Bezoekers zijn welkom; u krijgt zo een unieke kans de gastvrije en historische sfeer rond het 17e -eeuwse kasteel te beleven. Niet voor niets is hier ook dit jaar weer de filmset voor Heel Holland Bakt!

Kom heerlijk struinen over het prachtige historische park met monumentale bomen en gebouwen terwijl u overal van dichtbij de ruiters bezig kunt zien met dressuur, de klassieke springwedstrijd of de spectaculaire cross door het bos, veld en waterpartijen waarbij ruiter en paard zichtbaar genieten van de natuurlijke en uitdagende hindernissen. Aan de rand van de waterhindernissen wordt u getrakteerd op een spetterend spektakel.

Taarten

De banketbakkers van het landgoed presenteren de heerlijkste taartjes en hapjes en overal zijn sfeervolle plaatsen ingericht om van de wedstrijd en de catering te genieten. In een gezellig strodorp worden prachtige schoenen, stijlvolle kleding, paardenspullen en andere kwaliteitsproducten aangeboden.

Paardenkrachten

Naast alle natuurlijke paardenkrachten kunt u ook gemotoriseerde pk’s bewonderen. De Sint Joris Rally, een rally voor klassieke auto's, start en finisht op zaterdag 30 juni op het landgoed. De oldtimers verwijzen ook terug naar de historie van het kasteel: jonkheer Carel Godin de Beaufort was in de jaren 60 fervent autocoureur. Bezoekers die zelf met een oldtimer naar Maarsbergen komen worden van harte uitgenodigd hun auto op het hoofdterrein te parkeren.

Er is ook vertederend vertier: op zaterdagmiddag 30 juni is er voor het eerst een veulenkeuring en doen de allerjongste ruitertjes hun eerste springwedstrijd ervaring op met de schattigste pony’s. Verder kunt u met uw kinderen op bezoek bij andere dieren op het landgoed, een taartje eten bij de oranjerie, waar ook zelfgemaakte jams, chutneys, kunst te koop zijn. Of neem zelf een picknick mand en kleed mee en geniet van de ontspannen sfeer op het landgoed! U bent welkom van 9.00 tot 17.00 uur, entree is gratis.

www.maarsbergenhorsetrials.nl/evenementen/international-horse-trials/bezoekers/

Meer berichten