We bezoeken enkele spelers van vorige jaren op hun werkplek bij Reinaerde. V.l.n.r. Wilfried, Ans, André, Mark en Wim.
We bezoeken enkele spelers van vorige jaren op hun werkplek bij Reinaerde. V.l.n.r. Wilfried, Ans, André, Mark en Wim. (Foto: Ben Blom)

Het tiende jaar G-Hockey bij Dorsteti

Tweede lustrum Knotshockey

Op woensdagmiddag 27 juni is voor de tiende keer een knotshockey-clinic voor mensen met een beperking. Het evenement vindt plaats bij Hockeyvereniging Dorsteti op sportpark Marienhoeve. De Wijkse Courant gaat in gesprek met enige deelnemers van de vorige jaren.

door Ben Blom

Wijk bij Duurstede - De deelnemers van vorig jaar verheugen zich alweer op een volgende clinic. Ze vertellen dat ze met speciale sticks spelen, waar wat schuim om heen zit, zodat je elkaar niet in de hitte van de strijd kunt verwonden. Om mee te doen hoef je nog niet te kunnen hockeyen, er wordt gestart met een training. En dan moet je natuurlijk ook warmlopen, want dan krijg je minder blessures. Bij Sander (niet op de foto) werd vorig jaar een talent voor keepen vastgesteld, de anderen werden veldspeler. Na de training werd een wedstrijd gespeeld, en dat was best intensief. Het was daarom goed dat er in de pauze wat te drinken was, zodat ze ook de tweede helft konden uitspelen.

Beusichemse Pannenkoeken

Na het sporten is het goed eten. Vorig jaar werden de spelers verrast met Beusichemse Pannenkoeken. Daar hebben de spelers nog goede herinneringen aan.

Poster

We kijken samen naar de poster. André herkent meteen initiatiefnemer Rob Marcus. André werkt één dag in de week bij Arte Viva, het bedrijf van Rob. In het midden staat de burgemeester. Eigenlijk weet niemand of die kan hockeyen. Voorzitter Egon Niekens van Dorsteti (de man van de boekwinkel), die kan dat wel, dat hebben ze zelf gezien. De deelnemers hebben via hun werk gehoord van de clinic. Rond kerstmis voor het eerst.

Thuis

Ben je veertien jaar of ouder, heb je een beperking en lijkt het je leuk om mee te spelen, neem dan contact op met Arte Viva (arteviva.nl). Dit is ook bedoeld voor mensen die niet via een organisatie zijn benaderd. Samen sporten is echt leuk!

Meer berichten