Pianist Tijs van Ede (derde prijs) neemt zangeres Senna van den Braber (eerste prijs) op zijn rug. Ze staan naast pianist/zangeres Nina Zandbergen en de tevreden juryleden Marleen Molendijk en Patrick Holleeder
Pianist Tijs van Ede (derde prijs) neemt zangeres Senna van den Braber (eerste prijs) op zijn rug. Ze staan naast pianist/zangeres Nina Zandbergen en de tevreden juryleden Marleen Molendijk en Patrick Holleeder (Foto: Ben Blom)

Veel muzikaal talent op Kasteel Duurstede bij Talent in de Tent

De bisschoppen David en Philip van Bourgondië haalden kunstenaars uit heel Europa naar Kasteel Duurstede. Op deze stevige fundamenten bouwt stichting Kasteel Cultureel verder met de zeer geslaagde reeks Talent in de Tent.

door Ben Blom

Wijk bij Duurstede - Het publiek op het goed gevulde terras van het kasteel genoot van een goed opgebouwd programma. Ze hoorden gevarieerde muziek, zagen de spanning op de gezichten van de artiesten overgaan naar de geconcentreerdheid tijdens het spel en de blije opgeluchte lach nadien. Optreden voor een grote groep onbekenden is iets wat je moet leren. Je merkt dat er waardering is, als je na een kleine hapering een paar maten terugneemt om het alsnog foutloos te presenteren.

Jury

Beide juryleden zijn uitvoerend artiest en docent. Marleen Molendijk voor theater en Patrick Holleeder in de muziek. Voor de deelnemers betekent dit dat er veel inlevingsvermogen was en een grote kennis waar de moeilijkheden verstopt waren. Ze hadden de taken verdeeld: Patrick gaf vooral suggesties op het muzikale vlak en Marleen voor de presentatie.

Enthousiasme

Het enthousiasme van de artiesten sprong over op het gehoor. Door een optreden van Yske Dikker realiseerde Marleen zich dat ze de klarinet, waar ze als kind op gespeeld had, nog bezit en gaat komende week proberen of ze daar ook van die mooie warme tonen uit kan krijgen. Zangeressen lieten zien dat het erg precies komt om met een band mee te zingen. Annemijn Hafkenscheid werd begeleid door haar broer op gitaar, zij zijn zo op elkaar ingespeeld dat er geen signalen nodig zijn om elkaar te volgen. Tweede prijswinnaar Nina Zandleven raakte met een musicalnummer een ander spectrum van haar stem dan met Elastic Heart. Beide stemmen klonken volgens de jury, haarzuiver. Pianist Tijs van Ede had i.v.m. het optreden buiten alle notenvellen aan elkaar geplakt. Hij stal de show door zowel zijn docente Irina Boronjenkova als presentator Pieter Westland in te zetten als muziekstandaard. Het was goed voor de derde prijs.

Ziek

Senna van den Braber (8 jaar) was verkouden en had slecht geslapen. Toch wilde ze meedoen en zong haarzuiver naar de eerste prijs.

Meer berichten