Het event staat op facebook.com/jongerenwijk en je kunt ook via de app met Eno - 0634263864 meer informatie krijgen.De visual op facebook geeft ook al een eerste indicatie van wat je verwachten kunt. FOTO: Ben Blom
Het event staat op facebook.com/jongerenwijk en je kunt ook via de app met Eno - 0634263864 meer informatie krijgen.De visual op facebook geeft ook al een eerste indicatie van wat je verwachten kunt. FOTO: Ben Blom

Dé toekomst, dat ben jij! 18-6 Revius

Evenement door/voor jongeren

door Ben Blom

Iedereen kent wel iemand, een buurmeisje of een jongen wat verder in de straat. Altijd leuk en gezellig, maar zo ergens rond de zestiende of wat later een beetje teruggetrokken. De school geeft niet meer het plezier van vroeger, de vervolgopleiding was een verkeerde keus, werk vinden bleek veel lastiger dan gedacht. Het kan er toe leiden dat jongeren zich niet begrepen en eenzaam gaan voelen. Een aantal jongeren rond de jongerenwerker (Binding) vindt dat er iets moet gebeuren.

Een team rondom de jongerenwerker Eno Middelham kwam samen met de gemeente met het idee om elkaar te helpen een nieuwe start te maken. Vaak heb je namelijk wel ideeën voor een ander, maar is het voor je zelf veel moeilijker. Als je weet dat je een ander goede raad kunt geven, maar zelf moeilijk tot een eerste stap kunt komen, dan ligt de oplossing voor de hand: je organiseert een problemen ruilbeurs. De bedoeling is dat jongeren samen in gesprek gaan en elkaar ideeën geven.

Iedere jongere heeft wel één of meerdere dromen. Maar welke kies je als eerste en hoe maak je de eerste stap. Het is als het schrijven van een verhaal of het maken van een schilderij: je zit met een akelig wit vel en de eerste woorden of lijnen zijn het moeilijkst. Het helpt dan vaak als je een suggestie van een ander krijgt. En als je eenmaal op gang bent, dan gaat het meestal wel. Dan levert de ene zin een logische tweede op of kies je bij een kleur makkelijk een tegenkleur.

Je merkt dat je ouders hun best doen je te helpen, maar voor sommige dingen is het gewoon handig een expert te kunnen raadplegen. Bij voorbeeld "hoe benader ik iemand die mij verder kan helpen? Wat doe ik als het niet in één keer lukt?"

Op maandag 18 juni komt een groep jongeren tussen 16 en 27 jaar bij elkaar in het Revius om elkaar te inspireren om iets met je talent te doen of een eerste stap naar je droom te zetten. De voorbereidingsgroep heeft een team professionals gevraagd om die avond beschikbaar te zijn om de deelnemers in praktische zaken bij te staan. Ze kunnen je helpen bij de eerste stap, of hoe je je presenteert om support bij anderen te krijgen, of hoe je een CV schrijft.

Ken je een jongere die dromen heeft, maar niet weet te kiezen hoe te beginnen, herken je iemand die graag wil, maar belemmeringen ervaart, ben jij een jongere die anderen wil helpen of zelf geholpen wil worden? Geef dan deze informatie door of kom zelf naar het Revius (Wijk), maandag 18 juni van 19:00 tot 21:00 uur.

Meer berichten