Ellen (midden) met twee klanten. FOTO: John Beringen
Ellen (midden) met twee klanten. FOTO: John Beringen (Foto: John Beringen)

Jubileum voor Ellen Natuurlijk

De natuurvoedingszaak 'Ellen Natuurlijk' is vijf jaar gevestigd in de Peperstraat. John Beringen keek achter de toonbank en informeerde wat eigenaresse Ellen zoal te bieden heeft en vroeg haar terug te blikken op de achterliggende periode.

door John Beringen

Wijk bij Duurstede - "Mensen zijn bewuster gaan eten," merkt ze op. Ze verwijst binnen deze context naar wat er regelmatig in het nieuws verschijnt over E-nummers, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. "In eerste instantie doet men dat af als overdreven, maar veel mensen gaan dan ook googelen om te ontdekken dat het toch geen verzinsels zijn. En dat zie je al helemaal als er bijvoorbeeld sprake is van een allergie. Dan komen veel mensen tot het besef dat de portemonnee niet het allerbelangrijkste argument is als het gaat om wat je eet.

Wat ik verkoop, valt onder de noemer 'bio-voeding' en dan moet je onder andere denken aan onbespoten groente en fruit en zuivel die rechtstreeks van de boer afkomstig is. Toegegeven: bio-voeding kost iets meer maar is wel stukken beter."

Daarnaast verkoopt ze een heel scala aan noten, kruiden en verse vruchtensappen. Over de broden die in het rek liggen, merkt ze op dat deze worden geleverd door een bakker die ze alle tijd geven om te rijzen en op smaak te laten komen. "Dat heeft weer tot gevolg dat de voedingswaarde een stuk hoger is," voegt ze er aan toe."
Twee klanten in de zaak horen haar relaas aan en knikken bevestigend. "Een prima winkel met goede producten," laten de vrouwen weten. Op de vraag of ze samen met Ellen op de foto willen, reageren ze met een breed lachend "natuurlijk".

Meer berichten