Een eerdere openluchtdienst in Wijk bij Duurstede. FOTO: Paul Groenveld
Een eerdere openluchtdienst in Wijk bij Duurstede. FOTO: Paul Groenveld (Foto: Paul Groeneveld)

'De Geest waait' tijdens Pinksterviering in openlucht

Op zondag 20 mei wordt op het marktplein een oecumenische Pinksterviering gehouden. Deze dienst begint om 14.00 uur en vindt plaat op het marktplein voor de Grote Kerk.

Wijk bij Duurstede - Zeven kerken uit Cothen, Overlangbroek en Wijk bij Duurstede tekenen voor de organisatie. Hun voorgangers verzorgen de liturgie. Tom van Ginkel begeleidt de samenzang en zorgt met koor Face to Face voor de muzikale ondersteuning.

De Geest waait

Het thema van de viering luidt 'De Geest waait' en is overgenomen van de landelijke Raad van Kerken die dit jaar 50 jaar bestaat. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de RK-kerk.

Het is de zevende keer op rij dat deze gezamenlijke viering wordt gehouden. Vorig jaar werd uitgeweken naar Cothen, dit jaar is het weer op de vertrouwde plek in Wijk bij Duurstede.

Deelnemende kerken

De betrokken kerken en geloofsgemeenschappen zijn: Rooms Katholieke Kerk van Wijk bij Duurstede, Baptistengemeente de Haven Wijk bij Duurstede, Hervormde gemeenten van Wijk bij Duurstede en Overlangbroek, Protestantse gemeenten van Wijk bij Duurstede en Cothen, Evangeliegemeente de Rivier

Meer berichten