Dialoogterras op de Markt van de Toekomst

Wijk bij Duurstede - Op 26 mei is er op het dialoogterras volop gelegenheid voor een goed gesprek over duurzame thema's. Vrijwilligers van de stichting Wijkbijduurstedeindialoog begeleiden dialogen over de thema's die onze toekomst raken. De Wereldwinkel maakt graag van deze gelegenheid gebruik om met de Wijkse gemeenschap in gesprek te gaan over haar eigen toekomst. Geeft de Markt van de Toekomst een impuls aan het voortbestaan van de Wereldwinkel?


De Wereldwinkels hebben de afgelopen jaren fairtradeproducten op de kaart gezet.

Inmiddels komen er (gelukkig) steeds meer fairtrade producten in de supermarkten.
Als gevolg hiervan komen (helaas) minder klanten naar de Wereldwinkel. Toch ligt er nog steeds
een belangrijke taak om ook voor andere producten uit ontwikkelingslanden, de aandacht te
vestigen op eerlijke lonen, betere werkomstandigheden en milieubewuste werkomstandigheden.

Beter milieu, minder armoede, afbreken van moderne slavernij, werk voor iedereen met een leefbaar loon zijn doelen waar je als Wijkenaar je koopbeslissing aan kan verbinden.Dat kun je lokaal gericht doen met een kopje koffie bij Abrona, een cadeau van "Dat is het" of met de aanschaf van een tafel uit de Kringloopwinkel.

De Wereldwinkel helpt mee om ook de aandacht te richten op de producenten in de Derde Wereld.

Zonder partners die zich samen met de Wereldwinkel willen inspannen voor handel met aandacht voor mens en aarde, zal Wijk bij Duurstede het echter zonder Wereldwinkel moeten doen.

Daarom stelt de Wereldwinkel 26 mei de volgende vragen. Heeft de Wereldwinkel in fairtrade gemeente Wijk bij Duurstede nog een toekomst? Welke partners zouden zich voor een toekomst de met Wereldwinkel willen inspannen?

Meer berichten