Uitreiking 1e lot Zonnebloemloterij aan de burgemeester.
Uitreiking 1e lot Zonnebloemloterij aan de burgemeester.

Zonnebloemloterij weer van start

De Zonnebloemloterij 2018 gaat weer van start. Op 1 mei kocht burgemeester Tjapko Poppens het 1e Zonnebloemlot van de vrijwilligers van de afdelingen Wijk bij Duurstede en Cothen/Langbroek. Van half april tot begin september verkopen vrijwilligers loten voor het goede doel. Met de opbrengst van de Zonnebloemloterij organiseren de Zonnebloem afdelingen in Wijk bij Duurstede en Cothen/Langbroek gezellige activiteiten en leuke uitstapjes voor mensen met een lichamelijke beperking, die er niet zelfstandig op uit kunnen.

Dit jaar gaat Wijk bij Duurstede naar het Glasmuseum in Leerdam en Cothen/Langbroek binnenkort naar het Waterliniemuseum in Bunnik. Daarnaast organiseren ze workshops, gezellige bijeenkomsten en kleinschalige activiteiten. De Zonnebloemloterij is een landelijke loterij. Van 12 april tot 7 september worden Zonnebloemloten verkocht. Er zijn diverse mooie prijzen te winnen, o.a. een droomreis, een elektrische fiets, een ballonvaart, een iPad Air, weekendjes weg en diverse geldprijzen.

Het is ook mogelijk om online Zonnebloemloten te kopen. Dit kan via de websites van de plaatselijke afdelingen, ga naar zonnebloemwbd.nl (Wijk bij Duurstede) of zonnebloemcothen.nl (Cothen/Langbroek). Op 8 oktober is de trekking. De uitslag staat dan op zonnebloem.nl/loterij.

Wie het belangrijk vindt dat mensen met een handicap, jong en oud, volop van het leven kunnen genieten, kan zich als vrijwilliger voor de afdeling Wijk bij Duurstede opgeven via activiteiten@zonnebloemwbd.nl. We kunnen alle hulp goed gebruiken. Op zonnebloem.nl is meer informatie te vinden over de Zonnebloem en de plaatselijke afdelingen.

Meer berichten