Famke: "Erg druk, maar ook heel gezellig"
Famke: "Erg druk, maar ook heel gezellig" (Foto: John Beringen)

Goed Terras-weer

Met de zomer die nu echt begint door te zetten, is het goed toeven bij restaurant 'Het Terras' John Beringen keek achter de toonbank en informeerde wat de bezoeker zoal kan verwachten.


Famke, werkzaam in de bediening, heeft tussen haar drukke werkzaamheden door wel heel even tijd voor een kort praatje. "Het restaurant heet "Het Terras" maar bestáát ook daadwerkelijk uitsluitend uit een terras." Een vluchtige blik maakt duidelijk wat ze bedoelt. De enige bebouwing die grenst aan het terras, herbergt de keuken alwaar de lunches en de maaltijden worden bereid en waar de drankjes worden ingeschonken. Het terras is gesitueerd bovenop de stadsmuur van waaruit men een prachtig uitzicht heeft op de haven.

"Dagjesmensen vinden het heel bijzonder," laat Famke weten. "Mensen komen bijvoorbeeld naar Wijk bij Duurstede om de molen te bezichtigen en zien dan het terras liggen. Menigeen heeft ook laten weten dat het nuttigen van een hapje of een drankje hier een onvervalst vakantiegevoel oproept. En omdat we behalve parasols verder geen overkapping hebben, zijn we uitsluitend in de zomermaanden geopend. En dan moet het natuurlijk ook nog mooi weer zijn, maar daar hebben we vandaag geen klagen over." Het feit dat alle tafeltjes bezet zijn met mensen die zichtbaar tevreden wat gebruiken, onderschrijft haar woorden. Ze vindt het geweldig leuk om in de bediening te werken. "Het is druk, maar ook heel gezellig. Maar nu moet ik weer verder want we mogen de bezoekers niet te lang laten wachten."

Meer berichten