Dominee Piet de Jong even terug in Wijk bij Duurstede vanwege zijn nieuwste boek.
Dominee Piet de Jong even terug in Wijk bij Duurstede vanwege zijn nieuwste boek.

Dominee Piet de Jong's mijn verhaal met de kerk

Op zaterdag 12 mei is Piet de Jong, voormalig predikant in Wijk bij Duurstede, te gast bij Boekhandel Pettinga ter gelegenheid van zijn nieuwe boek, 'Sores en zegen, mijn verhaal met de kerk'.

Voor Piet de Jong begon het allemaal in het dorpje Zoutelande, waar hij als jongetje opgroeide in de kleine gereformeerde gemeente aldaar. Later, als student theologie, maakte hij de overstap naar de Hervormde Kerk, waar hij vervolgens predikant werd. In dit boek vertelt hij het verhaal van zijn geestelijke ontwikkeling.

Van de kleine bevindelijke dorpsgemeente naar uiteindelijk de missionaire stadsgemeente Delfshaven in Rotterdam. Hij blikt ook vooruit en neemt de lezer mee in zijn visie op de toekomst van de kerk.

Na zijn emeritaat werd hij predikant in Wijk bij Duurstede van 2013 tot zijn afscheid in 2017. In dit boek wijdt De Jong ook een hoofdstuk aan deze periode, onder de titel 'Niet zeuren maar zaaien'.

Piet de Jong is bij Boekhandel Pettinga aanwezig van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur. Het zal een weerzien worden met een flink aantal oude bekenden. Veel mensen willen hem graag zien en spreken en daar is uiteraard volop gelegenheid voor. Toegang vrij.

Meer berichten