Foto: Christi Wijnen

Portret van een echte Wijkse: Ton Arisse

Elke twee weken een portret van een 'Echte Wijkse', een titel die je alleen mag voeren als je in Wijk geboren en getogen bent, of niet?
Christi Wijnen uit Wijk bij Duurstede gaat op pad om Echte Wijkers te ontmoeten en ze aan u voor te stellen. Deze week: Ton Arisse.

Wijk bij Duurstede – Ton Arisse, geboren 1951 als 6e in een gezin van 10 kinderen in de Wildemansteeg. Bij velen ook bekend van de Facebook pagina Oud Wijkse waar hij beelden verzamelt van Wijk bij Duurstede zoals het was. Ton is opgegroeid op verschillende adressen in de binnenstad en vertelt dat hij de Dik Trom van oud Wijk was. Met plezier mijmert hij over de ondeugden die hij en zijn broers uithaalden in de natuur rondom Wijk en hoe zij pruimen stalen uit de bogerd. Ook voor hem is het 'Echte Wijkse' gevoel de saamhorigheid van vroeger, men stond voor elkaar klaar. Als een buurvrouw moest bevallen werden de kinderen opgevangen, als iemand door ziekte even niets verdiende werd er voor hem gezorgd. Na de kersenpluk was er feest in de straat. De buurman pakte de accordeon erbij en het was gezellig. Vroeger was je een 'Oud Wijkse' als je in de binnenstad woonde. Zodra je over de Veldpoortbrug woonde dan was je geen Wijkse. Ton is duivenmelker en geniet met zijn vrouw Gerda van hun 3 kleinkinderen.

Meer berichten