Giovanni Sturkenboom (STENT) en Lisa Klaassen (PPC) praten elkaar bij in de ontvangstruimte van PPC. FOTO: Ben Blom
Giovanni Sturkenboom (STENT) en Lisa Klaassen (PPC) praten elkaar bij in de ontvangstruimte van PPC. FOTO: Ben Blom (Foto: Ben Blom)

Ondernemers met Wijkse wortels vinden elkaar in musical

Twee ondernemers met Wijkse wortels hebben elkaar gevonden in de theatertour van de nieuwe musical 'Stil in mij'. Beide ondernemers richten zich op de Nederlandse markt groeien hard en worden door branchegenoten getypeerd als ondernemend, innovatief. Toch zijn er wel wat verschillen.

door Ben Blom

Wijk bij Duurstede - Giovanni Sturkenboom en Lisa Klaassen kennen elkaar al wat langer: ze waren ooit buren. Giovanni is voor zijn bedrijf STENT Producties vorig jaar uit Wijk verhuisd naar Bussum, het is voor zijn vak belangrijk om dicht bij het hart van de entertainmentindustrie te zitten. Veel Wijkenaren kennen hem van de Engel op de Markt, waar hij zo nu en dan ingeroosterd wordt. Hij vindt dat heerlijk: gezellig met de klanten bezig te zijn, een goede afwisseling van de hectisch productiewereld.

Familiebedrijf

Lisa bewondert in Giovanni dat hij zijn besluiten allemaal alleen moet nemen, zelf vindt ze plezierig om de directie van PPC samen met broer Peter te voeren. Lisa heeft de commerciële portefeuille. Ze legt uit waarom PPC als sponsor voor de theatertour van 'stil in mij' gaat optreden. In het verleden heeft PPC lokaal activiteiten gesponsord voor kinderen. Sport gerelateerd maar ook wel een vernieuwing van een schoolplein waar de kinderen van de medewerkers gebruik van maken. De vraag van STENT producties kwam op een goed moment een deel van het budget is dit jaar geoormerkt voor contacten met dealers, zoals recent de Lek en Linge tourtocht of voor contacten tussen dealers en hun relatie. De musicaltour van 'stil in mij' past in het laatste.

Vrienden

Samen hebben de personages uit de musical als vriendenclub de middelbare school tijd intensief beleefd. Vier van de vijf ontmoeten elkaar weer nu ze twintiger zijn. Stil in mij gaat over vriendschap, verwachting en de zoektocht naar eigen identiteit op de drempel naar volwassenheid. De regie is in handen van William Spaaij. De twee hebben eerder in de voorganger: 'Voor alles een eerste keer' samen gewerkt. Naast de regie van 'stil in mij' speelt William Spaaij ook de mannelijke hoofdrol (zoon Flip van Duyn) in de musical 'Was Getekend, Annie M.G.', over het leven van schrijfster Annie M.G. Schmidt.

Meer berichten