Een van de vier kano's waarmee de Sea Lions de eendjes weer op parcours brachten. Naast het visnet werd ook behendig gebruik gemaakt van de peddels. FOTO: Ben Blom
Een van de vier kano's waarmee de Sea Lions de eendjes weer op parcours brachten. Naast het visnet werd ook behendig gebruik gemaakt van de peddels. FOTO: Ben Blom (Foto: Ben Blom)

Alle eendjes zijn gefinisht

Voor de vijfde keer hebben de Lions Levefanum vijfduizend plastic eendjes op snelheid laten strijden. Bij het storten vanaf de brug op de Korte Singel is gebruik gemaakt van de ervaring van vorige jaren: meer dan ooit kwamen de eendjes in één keer in de Kromme Rijn terecht.

door Ben Blom

Wijk bij Duurstede - Met vier kano's hebben de Sea Lions de eendjes begeleid over het parcours van ongeveer één kilometer van de brug van de Korte Singel tot aan de brug op de Nieuweweg. De temperatuur van het water was voor de eendjes uitstekend - dat hebben we getest - en de wind en de stroming werkten beide mee om de eendjes al rond half vier bij de finish te krijgen. De Sea Lions hebben de vaardigheden en kennis om de obstakels onderweg zoals buizen, steigers, balkengat en overhangend groen uit te schakelen. In goede samenwerking werden beide oevers en de staart van zwerm onder controle gehouden. Bij de finish was met boomstammen een opvang gemaakt. Hier werden de eendjes op volgorde door de Lions genoteerd en afgevoerd.

Middenstand

De ondernemers in de binnenstad zorgen niet alleen dat deze binnenstad levendig blijft doordat er mensen, binnenkort ook op zondag, vertoeven, maar ze leveren ook telkens weer een bijdrage om prijzen voor de loterij om niet af te staan. Wie de prijzenlijst leest ziet dat sommige een grotere prijs beschikbaar stellen, waar andere kiezen voor meerdere prijzen. Zolang we met bij hen blijven kopen, blijft dit mogelijk.


Verenigingen en ouderen
Door de verkoop van de loten kunnen de verenigingen hun kas spekken: de helft van de opbrengst gaat naar de verkopende vereniging. De andere helft wordt traditioneel besteed aan een gezellige middag met samenzang en wintermaaltijd. In januari hebben daar 90 ouderen van kunnen genieten. Ook wordt Sinterklaas geholpen om waar dat niet vanzelfsprekend is, toch wat in de schoen te stoppen.

Meer berichten