Wethouder Jeroen Brouwer opent het Energieloket Wijk bij Duurstede
Wethouder Jeroen Brouwer opent het Energieloket Wijk bij Duurstede (Foto: Margreet van Eijk)

Succesvolle derde Energietafel en opening van het Energieloket

Kom naar het energieloket voor tips voor energiebesparing en energie opwekken.

Wijk bij duurstede - Het Energieloket is vrijdag 20 april door wethouder Jeroen Brouwer geopend. Dit 'loket' is de komende twee maanden elke woensdagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur en elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op feestdagen) in het Huis van de Gemeente te vinden. Huurders en woningeigenaren kunnen hier terecht voor informatie en tips over allerlei vormen van energiebesparing en energie opwekken.

Wethouder Jeroen Brouwer opende het Energieloket: "We kunnen veel energie besparen bij bestaande woningen. Het Energieloket is een laagdrempelige manier waar je als bewoner, koper en huurder, informatie kunt krijgen om zelf aan de slag te gaan. Ook als je een kleine portemonnee hebt, kun je door inzicht in je energieverbruik en je gedrag geld besparen."

Locatiemanager Bianca Schlief (Viveste) stelde een vraag die veel leeft onder huurders: "Op welke temperatuur zet ik de thermostaat 's nachts?" De energiedeskundigen in het loket, Henk Muis (EWEC) en Sander Bos (Viveste), adviseerden: "Dat verschilt per woning. Als huurders deze vraag hebben, kijken we graag samen naar de woonsituatie en de beste oplossing".

Dit Energieloket is ontstaan uit de Energietafel. Inwoners gaven aan behoefte te hebben aan onafhankelijk advies over energiebesparing in de vorm van een loket. Hier kunnen bewoners van huur- en koopwoningen naar toe met vragen en ideeën voor een comfortabel huis met een lage energierekening. Zij krijgen advies van de EigenWijkse Energie Coöperatie. Donderdag 19 april was de derde Energietafel voor alle inwoners die activiteiten willen ondernemen om hun energieverbruik en -rekening omlaag te brengen.

De avond begon met uitleg over het Energieloket en de website www.jouwhuisslimmer.nl, het digitale energieloket voor de regio Utrecht. Op deze website kunnen bewoners een energiecheck doen en aanbieders vinden.
Ook staan er verhalen op van bewoners die al ervaring hebben met energiebesparing. Met nieuwe technieken en materialen, maar zeker ook door bijvoorbeeld korter te douchen, goede ventilatie en op lage temperatuur te wassen.

 

Meer berichten