“Ik kom altijd met heel veel plezier en ga met heel veel voldoening ook weer weg.” FOTO: QuaRijn
“Ik kom altijd met heel veel plezier en ga met heel veel voldoening ook weer weg.” FOTO: QuaRijn (Foto: QuaRijn)

Ans, van beginnende vrijwilliger tot QuaRijn medewerker

In mei 2016 is Ans van Gennip als vrijwilliger begonnen bij QuaRijn. Waar zij sport kwam ze één van de verzorgende medewerkers tegengekomen en die heeft haar gevraagd om een keer te komen kijken. Sindsdien is zij gebleven.

Wijk bij Duurstede - Ans vertelt: "Ik kende QuaRijn natuurlijk al (het E&E) omdat ik in Wijk bij Duurstede woon. Maar toch was het even wennen omdat ik eigenlijk nooit binnen ben geweest. Natuurlijk ook op de afdeling moesten ze wennen aan een nieuw gezicht en andersom ook. Ik wist nog helemaal niks van dementie af. Ik wou zelf al een tijdje in de zorg werken. Ik heb erg lang administratief werk gedaan en wilde toch echt weer werken met mensen.
Ik ben begonnen op de 3de etage van de B afdeling met het helpen met eten klaarmaken en koffie rondbrengen.

Omdat ik het zo leuk werk vond op de vrijdagavond, vroeg ik of er nog andere dagen waren waarop de afdeling hulp kon gebruiken. Dit werd maandagochtend op de A kant en zo werkte ik op de hele 3e etage. Ik merk wel dat ik banden begin op te bouwen met de mensen, omdat je als zorgmedewerker erg betrokken bent in hun leven en ze toch wel een bekend gezicht herkennen. Wat nou zo leuk is aan QuaRijn zijn de mensen. Je ziet dat het de ouderen goed doet dat je hun bezig houd, praatjes maakt en hun blij maakt. Het is voor mij heel dankbaar werk en dat maakt het ook zo leuk.

Ik heb een niveau 3 VIG opleiding aangeboden gekregen op het ROC in Amersfoort. Helaas was er nog geen plek en kon ik niet starten met de opleiding. In september begin ik als alles goed gaat met mijn opleiding voor in de zorg. Als ik begin met deze opleiding zou ik één dag naar school moeten gaan en de rest van de lessen thuis moeten uitvoeren.

Ik heb nu al wel korte diensten aangeboden gekregen. Tijdens deze diensten help ik mee met de mensen uit bed halen, zorgen voor het ontbijt, wassen en aankleden. Ik loop dus eigenlijk al een beetje mee zodat ik de feeling van verzorgende al een beetje krijg. Ik werk nu ook op de derde verdieping omdat ik daar toch al een beetje bekend ben met de cliënten én de medewerkers. Het is toch wel heel anders dan werken als vrijwilliger. Ik doe dingen die ik als vrijwilligers nooit heb hoeven doen. Als vrijwilligers ben je eigenlijk bezig met het vermaken van mensen, dus ik zie nu ook echt een andere kant." www.quarijn.nl

Meer berichten