De VWO klas A12 van Revius Wijk hebben een workshop gemaakt van acrobatiek voor de Koningsspelen. Dit doen ze voor hun maatschappelijke stage dat wordt georganiseerd door stichting binding en Revius wijk.
De VWO klas A12 van Revius Wijk hebben een workshop gemaakt van acrobatiek voor de Koningsspelen. Dit doen ze voor hun maatschappelijke stage dat wordt georganiseerd door stichting binding en Revius wijk. (Foto: Margreet van Eijk)

Brugklassers Revius zijn goed bezig

Op Revius Wijk hebben de brugklassen maatschappelijke stage (M@S). Hierbij worden er verschillende projecten gedaan om de leerlingen zich betrokken te laten voelen bij de maatschappij om zich heen.

Wijk bij duurstede - Een leerling vertelt: " Wij als klas G11 hebben hierbij de opdracht gekregen om de verschillende brugklassen te interviewen terwijl ze bezig zijn met hun maatschappelijke stage. Wij als groepje hebben E11 geïnterviewd over hun project. Hun project gaat over afval. Aan het begin hebben ze geleerd hoe lang het ongeveer duurt tot afval opgelost is. Ze hebben gekeken naar het scheiden van afval en het opruimen ervan. Ze hebben onder andere gekeken naar plekken waar veel mensen zijn en afval is."

De VMBO brugklassen van Revius Wijk houden zich tijdens de maatschappelijke stage bezig met het welzijn van ouderen. De kinderen gaven een voorstelling op vrijdag 20 april in het E&E gasthuis. In de voorstelling kwamen onderdelen zoals turnen, hockey en voetbal trucjes aan bod.

De havo brugklassen maken in groepjes een eigen film. Ze filmen op school en op verschillende plekken in Wijk, en monteren het materiaal daarna op school. De film moet gaan over het onderwerp "Woest". In dat kader interviewen de leerlingen mensen uit Wijk. Studenten uit Utrecht hebben grote professionele filmcamera's en apparatuur meegenomen. De film van het beste groepje komt uiteindelijk op het filmfestival dat in het najaar plaatsvindt in het Calypso theater.

De VWO klas A12 van Revius Wijk gaat een workshop maken van acrobatiek voor de Koningsspelen. Dit doen ze voor hun maatschappelijke stage dat wordt georganiseerd door stichting binding en Revius wijk. De klas is verdeeld in 4 groepen: diabolo, devil sticks, Chinese borden en koordlopen. Ze hebben deze workshops op de Koningsspelen 20 april geven bij de Mariënhoeve aan de groepen 4,5 en 6 van basisscholen in de omgeving gegeven.

Meer berichten