Tijdens het interview was het podium in de aula ingericht voor het concert van de leerlingen die muziekexamen doen. Achter de piano muziekdocent Bas Koolenbrander. FOTO: Ben Blom
Tijdens het interview was het podium in de aula ingericht voor het concert van de leerlingen die muziekexamen doen. Achter de piano muziekdocent Bas Koolenbrander. FOTO: Ben Blom (Foto: Ben Blom)

Veel belangstelling voor Cultifest

Morgen, donderdag 26 april, organiseert het Revius Wijk een eerste Cultifeest. Zeshonderd leerlingen (de examenkandidaten hebben andere dingen aan hun hoofd) zullen workshops volgen die dicht bij hun eigen interesse liggen. Vanaf 15:00 uur worden de resultaten getoond als product of voorstelling. Voor wie morgen een beetje futloos verloopt, is het zeker een aanrader om de presentatie bij te wonen. De resultaten en het enthousiasme van de leerlingen leveren een energieshot op die tot na het weekend zal voortduren.

door Ben Blom

Wijk bij Duurstede - Zoals wel vaker, werkt het Revius bij dit eerste Cultifest samen met een externe organisatie. Kultuureducatie Nederland levert het format voor de dag en bemenst bijna de helft van de workshops. Voor de andere heeft Revius professionals en ervaren amateurs benaderd. Zo zal de in Zweden afkomstige Wijkenaar Nicola Hepp de film workshop leiden. Haar professionele specialiteit is de combinatie van dans en film.

Talenten

Er worden verschillende talenten aangesproken: op theatraal gebied o.a. stage fighting, improvisatie, rap en dance. Tevens wordt de aankleding behandeld. Op muzikaal gebied kan een blaasinstrument worden bespeeld en kun je je verbeteren als singer songwriter. In de audiovisuele hoek natuurlijk een workshop DJ. De fotografieworkshop was snel overtekent en er is nu een tweede in het programma opgenomen. De workshop korte film was al genoemd, daarnaast kun je leren hoe je met een groen scherm extra montage mogelijkheden kunt creëren.

Design

De ontwerp onderwerpen gaan heel breed: een mascotte maken en een bestaande tas oppimpen. Bij styling leer je keuzes maken in de mode(accessoires). Om zelf Loesje posterste kunnen maken moet je zowel je taalgevoel als een gezond gevoel voor humor inzetten. Een bijzondere in de ontwerpserie is het ontwerpen en realiseren van een Escape Room, zo populair dat ook deze door overtekening een tweede workshop werd toegewezen. Bewegen kun je in de trampoline workshop en bij de stunts.

Art

Het Wijkse Atelier helpt een kunstwerk maken. Er is een workshop spray paint en twee graffiti . En voor de bezoekers: er zijn twee culinaire workshops, één voor de warme keuken en een voor de koude.

Medewerking

Docente beeldende vorming Karlijn Zinken, die samen met muziekdocent Bas Koolenbrander de Reviuskant van het cultifest voor haar rekening neemt, is verrast door het enthousiasme dat deze eerste versie te weeg brengt. De inschrijving door de leerlingen verliep erg snel, meerder workshops waren overtekend en het Revius netwerk reageerde positief en bereidwillig om de eigen expertise aan de school beschikbaar te stellen.

Toegang

Uiteraard zullen veel ouders op de presentaties afkomen, maar anderen die nieuwsgierig zijn naar de school de talenten van haar leerlingen zijn van harte welkom.

Meer berichten