FC Utrecht is een grote club en heeft veel aantrekkingskracht op de kinderen. Ze kunnen een rolmodel zijn.
FC Utrecht is een grote club en heeft veel aantrekkingskracht op de kinderen. Ze kunnen een rolmodel zijn.

Voetballers geven les gezonde leefstijl

FC Utrecht bezocht afgelopen week basisschool de Wegwijzer in Wijk bij Duurstede om een les te geven over gezonde leefstijl. Dit in het kader van de samenwerking die de voetbalclub heeft met de gemeente Wijk bij Duurstede.

Wijk bij Duurstede - Na de theorieles mochten de kinderen naar buiten om zelf te sporten en bewegen onder leiding van Pieter Barte van CDW. 'De samenwerking met FC Utrecht versterkt alle activiteiten die wij als gemeente met de lokale partners organiseren op het gebied van sporten, bewegen en gezonde leefstijl. Dit project van FC Utrecht sluit aan bij het werk van buurtsportcoach Tobias Wijnmalen. Dubbel winst dus', aldus wethouder Sport Jeroen Brouwer.
FC Utrecht wil met haar maatschappelijke activiteiten bouwen aan een FC Utrecht Community. De activiteiten hiervoor vinden plaats in het stadion, op scholen, in de wijken en bij de verenigingen in de hele regio, zo ook Wijk bij Duurstede. In dit geval ondersteunden de spelers de 'Voel Jij Je Lekker Tour' zoals deze door Tobias Wijnmalen opgezet is; 'FC Utrecht is een grote club en heeft veel aantrekkingskracht op de kinderen. Ze kunnen een rolmodel zijn. De profclub en de gemeente gaan de samenwerking verder intensiveren. 'FC Utrecht heeft aangegeven aan nog meer activiteiten mee te doen. Juist vanuit de voorbeeldfunctie is dat mooi', bekijkt Brouwer. Wijnmalen vult hem aan. 'Vanaf het nieuwe schooljaar start het project Sjors Sportief en Creatief. Hierbij maken leerlingen kennis met het sportieve en culturele aanbod in de gemeente. Alle sport - en cultuuraanbieders kunnen hun activiteiten laten opnemen in een boekje dat uitgereikt wordt aan de kinderen. Zij kunnen het hele jaar door kiezen voor deze verschillende activiteiten, waardoor vraag en aanbod bij elkaar komt. 'Leuk om te kijken in welke activiteiten FC Utrecht mee kan draaien', besluit hij.

Meer berichten