Dat het gezellig is bij de Kaieschaiters bewijst ook Frans Duijts nog maar eens. Wat een kanjer om tot ver na zijn optreden nog met iedereen op de foto te gaan en tot sluitingstijd het feestje mee blijft vieren.
Dat het gezellig is bij de Kaieschaiters bewijst ook Frans Duijts nog maar eens. Wat een kanjer om tot ver na zijn optreden nog met iedereen op de foto te gaan en tot sluitingstijd het feestje mee blijft vieren.

Kaieschaiters zijn trots op Karnaval

Met veel trots kijken de Kaieschaiters terug op een super carnavalsweekend. Misschien moeten we wel zeggen een carnavalsweek, want de bouwwerkzaamheden beginnen al op dinsdagavond. Met alle Kaien en een groepje van vrijwilligers wordt er dagenlang gewerkt aan de bouw van de feestzaal. Na veel gezellige uurtjes en hard werken was vrijdagmiddag 9 februari alles klaar. Een super strakke en mooie zaal.

Wijk bij Duurstede - Op diezelfde vrijdag worden Prins Rick den Eerste en de rest van de raad uitgenodigd bij RTV Utrecht. Live in de studio bij het programma U vandaag, een unieke ervaring. Snel terug naar Waik, wat eten en dan starten met de Jeugd Karnavals Disco. Met meer dan 250 feestvierende tieners is Karnaval 2018 begonnen.


Op zaterdagmorgen de laatste voorbereidingen voor de enorme Waikse Optog bij een klein zonnetje en superveel deelnemers. Hoogtepunten zijn de stop bij het Droomhuis en uiteraard de jurywagen alwaar Prins Rick de stadssleutel overhandigd kreeg van Burgemeester Poppens. De kwaliteit van de wagens was hoog en de jury had een moeilijke taak. De grote winnaars van de Wisselbeker waren dit jaar de Kippen van As ut moar Waiks is. De zaterdagavond was al helemaal uitverkocht. Overal vragen mensen nog om kaartjes, maar ja, vol is vol. Theo Mezz warmt de zaal op en Ronnie Ruysdael maakt het helemaal af.


Op zondag zijn de Kaien alweer vroeg in de Leutbunker; er wordt om 8.30 uur begonnen met het bouwen van de Kinderruimte. Om 11.30 uur begint immers het kinderkarnaval. Tapijt in de hal, hekken plaatsen, tribunes zetten en zorgen dat de kleintjes goed feest kunnen vieren. Ruim 500 kids maken de Wipneus en Pim Kindershow mee. In de avond zijn Wipneus en Pim weer terug voor het Noppesbal. Een geweldig feest met een prima gevulde zaal. Traditiegetrouw is de zondag heel gezellig en dat is ook in 2018 het geval.

Maandagmorgen is het weer opruimen voor de raadsleden. De zaal weer in orde maken voor het laatste feestavondje. Na een gezamenlijk diner zijn de Kaieschaiters er helemaal klaar voor. Een echte Hollandse avond met drie vrienden als artiesten. De optredens van Peter Beense, Django Wagner en Frans Duijts zijn geweldig en als het ook nog lukt om Peter Beense en Django Wagner samen op het podium te laten zingen, is het helemaal te gek.

Dat het gezellig is bij de Kaieschaiters bewijst ook Frans Duijts nog maar eens. Wat een kanjer om tot ver na zijn optreden nog met iedereen op de foto te gaan. En wat een gezellige kerel als hij tot sluitingstijd het feestje mee blijft vieren.

Als op dinsdag alles weer is afgesproken en we met de helpers nog een klein feestje doen, komt om 0.00 uur de haring. Het traditionele haringhappen hoort erbij, de Prins nog even in de spoelbak (ook zo'n traditie) en dan dinsdagavond om 1.00 uur, als DJ Sander het laatste liedje heeft ingezet, dan is het Karnaval 2018 echt ten einde. Even rust, evalueren en nieuwe ideeën opdoen voor volgend jaar.

3x Alaaf, KV de Kaieschaiters

Meer berichten