TaalHuis zoekt coaches en voorlezers

Wijk bij Duurstede - Heeft u tijd en zin om 1 uur per week iemand te helpen met het aanleren of verbeteren van de Nederlandse taal? Het TaalHuis zoekt Taalcoaches maar ook vrijwilligers om voor te lezen aan kinderen thuis bij gezinnen met een taalachterstand. Het TaalHuis wordt uitgevoerd door Stichting Binding en biedt informele ondersteuning door vrijwilligers aan iedereen met een taalvraag in de gemeente Wijk bij Duurstede.
Op dit moment zijn er 52 vrijwilligers actief en worden er 82 taalvragers ondersteund. Er staan nu 10 mensen op de wachtlijst voor een Taalcoach. Elke taalvraag is uniek. Als Taalcoach bied je 1-op-1 begeleiding aan een (jong)volwassene, 1 uur per week.
Je ondersteunt bij praktische vragen over uitspraak, spelling en de woordenschat vergroten. Voor de jonge kinderen (2-10jr) zijn we regelmatig op zoek naar Voorlezers. Als Voorlezer kom je elke week thuis of in de bibliotheek voorlezen aan kinderen met een taalachterstand. Als vrijwilliger word je begeleid door een vrijwillig coördinator. De kennismaking met de taalvrager wordt door de coördinator begeleid.

Heeft u interesse? Mail uw reactie naar taalhuis@stichting-binding.nl en wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek. Het TaalHuis is een initiatief van de Bibliotheek ZOUT Wijk bij Duurstede, Vluchtelingenwerkgroep WbD, Gemeente WbD en Stichting Lezen en Schrijven.

Meer berichten