Ongeveer 90 kinderen hebben op vrijdag 2 maart een zeer geslaagde sportochtend gehad op sportpark Mariënhoeve.
Ongeveer 90 kinderen hebben op vrijdag 2 maart een zeer geslaagde sportochtend gehad op sportpark Mariënhoeve.

Geslaagde Wijkse Spelen op sportpark Mariënhoeve

Ongeveer 90 kinderen hebben op vrijdag 2 maart een zeer geslaagde sportochtend gehad op sportpark Mariënhoeve. Buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen organiseerde in samenwerking met elf verschillende sportaanbieders een sportochtend in het kader van de 'Voel Jij Je Lekker Tour'.

Wijk bij Duurstede - De kinderen konden ruim twee uur lang bewegen en hierbij kennis maken met verschillende sporten tijdens de drie aangeboden rondes. De vorige vakantie deden er 40 kinderen mee, dus dit is een verdubbeling ten opzichte van de vorige editie.

Voor iedereen

Voor het eerst was er ook een aangepast programma voor kinderen die wat extra ondersteuning nodig hebben bij het sporten. Zij konden in kleine groepjes, zonder competitie-element en met extra begeleiding sporten en bewegen.

Wethouder Jeroen Brouwer die de opening van de sportochtend verrichtte is enthousiast over deze toevoeging: 'Sporten en bewegen moet toegankelijk zijn voor iedereen op zijn of haar niveau. Met dit aangepaste programma wordt de mogelijkheid geboden aan alle kinderen om mee te doen en te ervaren hoe leuk en gezond sport en bewegen is'. De kinderen konden kiezen uit verschillende sporten die aangeboden werden. Het aanbod bestond uit: badminton, freerunnen, karate, streetdance, turnen, voetbal, darts, hockey, kickfun, tennis, volleybal, bootcamp en yoga/pilates.

Buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen is erg blij met de medewerking en het enthousiasme van de sportaanbieders: 'Zonder de sportaanbieders kunnen de Wijkse Spelen niet bestaan. De basisschoolkinderen kunnen lekker bewegen en de sportaanbieder kan laten zien wat ze te bieden heeft. Het mes snijdt dus aan twee kanten'.

Sporty Kids

Vanaf 15 maart gaat het project Sporty Kids van start. Elke donderdag tussen 15.30 – 16.30 uur is er een (sport)activiteit op sportpark Mariënhoeve. Naast sporten en bewegen wordt er aandacht besteed aan gezonde voeding en zijn er leuke (sportieve) uitstapjes. De organisatie is in handen van buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen.

Meer berichten