Foto: Caroline van Kappel

Wie heeft er oren naar?

Column door Caroline van Kappel

Terwijl wij in Nederland de Russische beer op bezoek hadden, bezocht onze eigen Geert Wilders Rusland. Hij was uitgenodigd door de Doema (parlement) en dacht natuurlijk: je kunt er maar beter echt bij zijn geweest, dan hoef je niemand een oor aan te naaien (dit laatste is overigens een activiteit aan het worden die deel uitmaakt van een heel nieuwe marktontwikkeling).

En warempel! In zijn speech voor die Doema, kwam Poetin op de proppen met de lancering -in figuurlijke zin- van een nieuwe kernraket die niet onderschept kan worden door de bestaande antiraketschilden waar het westen over beschikt. Daar wordt alweer een hoop dreigingsretoriek op losgelaten en dan is Halbe Zijlstra er nog niet eens bij om Poetins uitspraken te duiden. Maar goed.

Ondertussen hield de Russische Beer dus ons verkilde narcostaatje in zijn greep. Onze narcostaat, waar zware (drugs)criminelen vrij spel hebben, omdat het Nederlandse politiekorps niet over voldoende middelen, kennis en mankracht zou beschikken om de georganiseerde misdaad effectief te bestrijden.

Er wordt gemoord tegen woekerprijzen! Een leven schijnt steeds minder waard te zijn in de onderwereld (voor 3000 euro leg je al het loodje). Een huurmoordenaar moet echt 24/7 aan de bak om er nog een beetje van te kunnen rondkomen.

Aan Nederland de keuze: Een flinke financiële injectie in het politieapparaat, zodat de misdaad met wortel en tak kan worden uitgeroeid, óf een losgeslagen samenleving, waarin de lijken over elkaar heen vallen. Met de afschaffing van het referendum valt er voor DE Nederlander niets te kiezen, maar met deze voorstelling van zaken is die keus natuurlijk gauw gemaakt.

Toch gloort er hoop voor de zware crimineel. De nieuwe donorwet zet namelijk de deur op een kier voor de huurmoordenaar die nu met hangen en wurgen rondkomt. De deur naar de orgaanhandel op de zwarte markt. Mét de lijken liggen dáár de kansen voor het oprapen voor de sappelende "hitman" om zijn inkomen weer op peil te krijgen. Het kersverse lijk herbergt immers ook nog eens een schat aan organen! Twee vliegen in één klap. En iedereen is donor, tenzij anders aangegeven….

Match-fixing krijgt hiermee een hele nieuwe dimensie. "Zoekt u een nieuw hart, een ander orgaan of wellicht een hele nieuwe inborst? Meld u NU aan! Wij vinden de perfecte match voor u". En andersom: "Niet-roker biedt long aan. Bloedgroep O negatief, inclusief gezondheidscertificaat en levenslange garantie. Bieden vanaf 15.000 euro." Wie laat zich een oor aannaaien?

Meer berichten