De Windroos won de Jo Spanjer-bokaal.
De Windroos won de Jo Spanjer-bokaal.

Jaarlijkse krachtmeting schooldammen

Het was op woensdag 21 februari 2018 weer ouderwets gezellig en druk in het schoolgebouw van De Windroos. Liefst 92 dammers en damsters van 4 verschillende scholen verzamelden zich daar voor de jaarlijkse krachtmeting op de 100 velden. De deelnemers werden gesplitst in een A-groep voor de bovenbouw en een B-groep voor de onderbouw.

Wijk bij Duurstede - In de A-groep trok De Windroos 4 aan het langste eind met 12 wedstrijdpunten. Tweede in de A-groep was team 1 van De Windroos met 11 wedstrijdpunten, een miniem verschil dus. Derde was het 1e team van De Werkschuit met eveneens 11 wedstrijdpunten. In de B-groep werd De Werkschuit 1 kampioen, met 16 wedstrijdpunten. Tweede werd De Regenboog 2 met 13 wedstrijdpunten en derde De Regenboog 1 met 12 wedstrijdpunten. De Jo Spanjer-bokaal is door de Windroos gewonnen omdat zij de beste waren zowel bij het schaken als het dammen.

De eerste drie winnaars van elke categorie mogen meedoen met het Provinciale Damtoernooi op zaterdag 17 maart 2018 in de Oase te IJsselstein. FOTO's: André-Jan Douwes

Meer berichten