Team AMAZING overhandigde namens de Stichting Roparun een cheque van 65.000 euro aan Hospice Duurstede. FOTO: Anton Rekke
Team AMAZING overhandigde namens de Stichting Roparun een cheque van 65.000 euro aan Hospice Duurstede. FOTO: Anton Rekke (Foto: Anton Rekke)

Cheque van 65.000 euro voor hospice

Zaterdag 24 februari was een heuglijke dag voor Hospice Duurstede. Voorzitter Jaap Remme ontving een cheque van 65.000 euro van teamcaptain Theo Deur van Team AMAZING namens de Stichting Roparun.

Wijk bij Duurstede - "Dit geweldige bedrag kunnen wij volledig besteden aan de inrichting van de nieuwe locatie van Hospice Duurstede aan de Karel de Grotestraat", aldus Remme ''en hiermee is 70% van die kosten in één keer gedekt. Geweldig, dit is een enorme opsteker!"

De Hospice-voorzitter wijst er wel op dat er naast het resterende deel van de inrichtingskosten ook nog andere kosten gedekt moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een mooie tuin. "We stellen namens onze gasten hoge eisen aan ons nieuwe verblijf en daar blijven we voor werven."

Gedeelde interesse

Team AMAZING en Hospice Duurstede kwamen met elkaar in contact doordat de training voor de vrijwilligers van de hospice georganiseerd werd op de belangeloos ter beschikking gestelde werklocatie De Zonnewijzer van één van de teamleden van Team AMAZING. ''We raakten met elkaar in gesprek vanwege onze gedeelde interesse en al gauw was de link met de Roparun gelegd" aldus bestuurslid Conny van Tol (Hospice Duurstede) en teamlid AMAZING Myra Lith .

Roparun

Team AMAZING is één van de 345 deelnemende teams aan de 27e editie van de Roparun en doet van 18 tot 21 mei voor de 8e keer mee aan de Roparun.

De Stichting Roparun zet zich in voor palliatieve zorg met als motto "leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer aan het leven kunnen worden toegevoegd''. Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun. Vorig jaar ontving de Hospice al een set fleece dekens.

Meer berichten

Shopbox