Foto: Ben Blom

De Wijkse IJsbaan direct vol

Voor het eerst na vijf jaar is er weer een Wijkse IJsbaan. Na wat omzwervingen lijkt de baan zijn definitieve plek gevonden te hebben op het kunstgrasveld bij Korfbalvereniging Viking. Bij oostenwind biedt het gebouw luwte, wat zeker voor de allerkleinsten plezierig is.

Wijk bij Duurstede – Vijf nachten lang zijn vrijwilligers gedurende de hele nacht in de weer geweest om een prachtige ijsvloer te maken, die het sportpark waardig is. Vanaf maandag gebeurde dat zelfs in vijf nachten. Initiatiefnemer Wijk nog Leuker kwam langs met een warme hap en ook de barcommissie van korfbalvereniging Viking zorgde dat de harde werkers bij min vijf graden aan niets ontbrak.

IJsmeester

We spreken ijsmeester Reinier de Wit. Hij is vol lof over de vrijwilligers. Bikkels, die ook nadat de eerste dagen de zon al snel deed wegsmelten, bereid waren weer een deel van de nacht door te trekken. Frits van der Leije is positief over de reacties op een oproep voor vrijwilligers. Voor hem onbekende Wijkenaren bleken bereid hun warme bedje te ruilen voor uren werk in de kou. Reinier was zeventien toen hij in 1979 tegen de toenmalige voorzitter van de handbalvereniging aanbood een ijsbaan te leggen na een eerdere poging van de brandweer. Hij mocht het doen, maar als het mis zou gaan, zou Reinier de kosten van het water betalen. Het ging goed, Reinier was in die tijd al ijshockey keeper, net als zijn vader die een wereldrecord heeft als oudste actieve keeper.

Direct in gebruik

Gisteren werd de baan al voor de openstelling om negen uur door de eerste kinderen in gebruik genomen. Voor de ervaren schaatsers is de baan afgezet met pilonnen, de starters en krabbelaars hadden daarmee hun eigen gebied.

Prima accommodatie

Het terrein van de Viking is bij uitstek geschikt voor de ijsbaan: aan de picknicktafels kun je comfortabel je schaatsen of die van je kinderen onder doen al geven sommige ouders de voorkeur aan het kunstgras buiten de baan. Binnen in de bar is een Koek en Zopie met een uitgebreid assortiment. Alles per schaats bereikbaarr.
Door Ben Blom

Meer berichten