Foto: QuaRijn

Een ware belevingsgang

Een medewerkster van QuaRijn, die werkzaam is op de PG woningen in het Ewoud en Elisabeth Gasthuis in Wijk bij Duurstede, kreeg vorig jaar een ingeving om de belevingswereld van de demente cliënten op haar afdeling te vergroten: De belevingsgang. Het belangrijkste doel van de belevingsgang was om de bewoners uit te nodigen om in beweging te komen en de gang te verkennen. Dat is gelukkig goed gelukt!

Wijk bij Duurstede - Een medewerkster van QuaRijn ging samen met mantelzorgers fanatiek aan de slag en het resultaat is geweldig. De gang waar voorheen wasrekken stonden, is na maanden van hard werken omgetoverd tot een ware belevingsgang.

Bewoners wanen zich nu aan het strand en in het muziektheater. In overleg met de familie van de bewoners is gekozen voor deze thema’s. In het muziektheater kunnen de bewoners genieten van een speciale Play list met liedjes van vroeger. Het is mooi om te zien hoe een bewoonster tijdens het luisteren van de muziek plotseling meezingt en een dansje maakt.

Het meeste werk was het voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Alle items zijn bijvoorbeeld geïmpregneerd. Maar ook de hele gang is opnieuw geschilderd. Vele items zijn na lang speuren gevonden op marktplaats. De familieleden van de bewoners hebben samen ook een financiële bijdrage van 900 euro geleverd. Het doek van het strand is gesponsord door fotomuur.com.

Meer berichten